τεχνολογία

Intel Clarkdale: νέα εποχή στις CPU

Οι νέοι επεξεργαστές Core i3 και Core i5 βασισμένοι στον πυρήνα Clarkdale θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm και θα εμφανιστούν τον Ιανουάριο του 2010. Σε μερικά ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν εμφανιστεί, ήδη, πληροφορίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως και τις τιμές τους. Οι πέντε νέοι επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί για το LGA-1156 socket και διαθέτουν ενσωματωμένο ένα DirectX 10 πυρήνα γραφικών.
Αλλά και το Hyper-Threading υποστηρίζεται, όπερ σημαίνει ότι οι επεξεργαστές θα μπορούν να επεξεργαστούν ταυτόχρονα έως τέσσερα threads. Όλοι οι επεξεργαστές διαθέτουν 4MB L3 cache και υποστηρίζουν τις δικάναλες μνήμες DDR3-1333.
Στo Internet υπάρχουν πληροφορίες για την ενεργειακή τους κατανάλωση και τις συχνότητες λειτουργίας. Όλα φαίνονται εντάξει, εκτός από τον Core i5 661, όπου πρέπει να έχει γίνει ένα λάθος. Και αυτό διότι είναι ο μόνος από τους επεξεργαστές της λίστας που καταναλώνει 87Watt (σε σχέση με τα 73Watt των υπόλοιπων μοντέλων), ενώ φαίνεται να έχει την ίδια τιμή με τον Core i5 660, παρόλο που λειτουργεί σε μεγαλύτερη συχνότητα.
ΠΗΓΗ: TechConnectMagazine

About Freegr network

Από το Blogger.