τεχνολογία

Κορυφή το νέο Gigabyte GA-X58A-UD7

Το καλύτερο motherboard της Gigabyte, η αλλιώς η ναυαρχίδα των μοντέλων που βασίζονται στο Intel X58 Express chipset (LGA1366) είναι το GA-X58-Extreme. Η εταιρεία πάντως ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα την δεύτερη έκδοση του με την ονομασία GA-X58A-UD7 (μέχρι πρόσφατα είχε την ονομασία GA-X58-Extreme 2).
Μέχρι τώρα η εταιρεία χρησιμοποιούσε καταλήξεις στις ονομασίες των motherboard της που έφταναν έως το νούμερο "6" (π.χ UD6). Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το νούμερο επτά σε κάποια από τις ονομασίες των motherboard της εταιρείας.
Ουσιαστικά με αυτό το τρόπο, θέλει να δείξει ότι το συγκεκριμένο high-end motherboard είναι το κορυφαίο, των... κορυφαίων για την εταιρεία. Αυτό που αναμφισβήτητα είναι η πιο σημαντική αλλαγή σε σχέση με το GA-X58-Extreme είναι η ύπαρξη ελεγκτών USB3.0 και S-ATA 6,0Gbps. Είναι εξοπλισμένο με έξι S-ATA 3,0Gbps connectors και τέσσερις S-ATA 6,0Gbps connectors ενώ συνολικά προσφέρει τρεις USB3.0 θύρες. Διαθέτει επίσης τέσσερις θύρες πλήρους μήκους PCI Express2.0 x16 για ισάρριθμες κάρτες γραφικών υποστηρίζοντας τις τεχνολογίες Nvidia 3-way SLI αλλά και 4-way ATI CrossfireX.
Από τον εξοπλισμό του δεν απουσιάζουν δύο eSATA connectors, dual Gigabit Ethernet, 7.1 channel HD Audio, δύο θύρες Firewire, πλήκτρα Power On/Off, Reset και Clear CMOS καθώς και two-digit LED matrix για το debugging κατά την εκκίνηση. Το κόστος του νέου GA-X58A-UD7 υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει τα €400. Όπως αναφέραμε βασίζεται στο Intel X58 Express chipset (LGA1366) το οποίο προσφέρει υποστήριξη στους Intel Core i7 επεξεργαστές τύπου "Bloomfield".

About Freegr network

Από το Blogger.