τεχνολογία

Νέος SAS σκληρός δίσκος 10.000 RPM

Τη Western Digital που όλοι εκτιμούμε γιατί τα καταφέρνει περίφημα ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς φοριέται παντού και είναι πασίγνωστη για τους Western Digital Raptor σκληρούς δίσκους των 10.000 RPM, οι οποίοι στηρίχτηκαν περισσότερο στο πρωτόκολλο SATA και SATA-2, για desktop και workstation χρήση.
Ομως καθώς διανύουμε την έλευση των SSD, η WD έκανε ένα μεγάλο βήμα πατώντας γερά πλέον στην αγορά των enterprises, δεδομένου ότι το νέο της δημιούργημα αποτελεί ο WD S25, ο πρώτος σκληρός δίσκος 2.5" στις 10.000 RPM της Western Digital συμβατός με το πρότυπο SAS (Serial Attached SCSI). Ο ολόφρεσκος σκληρός δίσκος έχει MTBF στις 1,6 εκατομμύριο ώρες, 16MB buffer memory, μέγιστα επίπεδα θορύβου στα 34 dBA και έρχεται σε δύο χωρητικότητες - στα 147 GB και στα 300 GB, συμβατός με SAS 3.0 Gbps και SAS 6.0 Gbps, για να εκτοξευθεί στις μεγάλες ταχύτητες της τάξης των 128 MB/s.
Μάλιστα Western Digital δηλώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση αυτή αποτελεί μια κίνηση τακτικής και στρατηγικής εξάπλωσης της εταιρείας, ενώ υποστηρίζει την επιτυχία της WD σε όλους τους τομείς της Πληροφορικής. Ο WD S25 φυσικά για να μην τα πολυλογούμε ξεκίνησε να πωλείται στους δύο μεγαλύτερους OEM στη βιομηχανία.
Τέλος η Western Digital διαθέτει σειρά σκληρών δίσκων με χωρητικότητα 2TB στις 7200rpm και μάλιστα σε δύο οικογένειες της εταιρείας ταυτόχρονα. Η δημοφιλής σειρά WD Caviar Black που προορίζεται για gamers και υψηλής απόδοσης συστήματα desktop, έχει πλέον νέα ναυαρχίδα στα 2ΤΒ.
Πηγή: TechConnect Magazine

About Freegr network

Από το Blogger.