Ο όγκος της ψηφιακής πληροφορίας που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο υπερδιπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια, αυξάνεται δηλαδή με ρυθμό υψηλότερο σε σχέση με ό,τι προβλέπει ο νόμος του Moore. Ειδικότερα για το 2011, ο όγκος των δεδομένων που θα δημιουργηθούν ή θα αναπαραχθούν αγγίζει το κολοσσιαίο 1.8 zettabytes.
1.8 zettabytes ισοδυναμεί:
• Με την ψηφιακή πληροφορία που θα παραχθεί εάν κάθε άνθρωπος στις ΗΠΑ στέλνει 3 tweets κάθε λεπτό, χωρίς διακοπή, για τα επόμενα 26.976 χρόνια.
• Με την ψηφιακή πληροφορία που θα παραχθεί εάν κάθε άνθρωπος στη γη κάνει περισσότερες από 215 εκατομμύρια μαγνητικές τομογραφίες υψηλής ανάλυσης την ημέρα.
• Με περισσότερες από 200 δισεκατομμύρια ταινίες υψηλής ανάλυσης (διάρκειας 2 ωρών η καθεμία), για την παρακολούθηση των οποίων ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν 47 εκατομμύρια χρόνια, παρακολουθώντας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
• Με τον όγκο των πληροφοριών που χρειάζεται για να γεμίσουν 57.5 δισεκατομμύρια iPad 32GB. Με τόσα iPad θα μπορούσαμε:
- Να δημιουργήσουμε ένα τείχος από iPad, με μήκος 4.005 μίλια και ύψος 61 πόδια, το οποίο θα εκτείνεται από το Anchorage της Αλάσκας, μέχρι το Μαϊάμι στη Φλώριδα.
- Να κατασκευάσουμε το Σινικό Τείχος από iPad, με ύψος δύο φορές μεγαλύτερο από το αρχικό.
- Να χτίσουμε τείχος ύψους 20 ποδών γύρω από τη Νότια Αμερική.
- Να σκεπάσουμε το 86% της πόλης του Μεξικού.
- Να χτίσουμε ένα βουνό 25 φορές ψηλότερο από το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία.
1.8 zettabytes ο όγκος δεδομένων το 2011
Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011
ειδήσεις
,
τεχνολογία
,
freegr.gr
,
Google
,
news
,
software
,
tech
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου