ειδήσεις

Νέωτερα για τον AMD Bulldozer “FX-8150P BE

Ένα Κινέζικο site έδωσε στην δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για τους επερχόμενους Bulldozer based Zambezi-FX επεξεργαστές. Συγκεκριμένα, μας ενημερώνει για τον “FX-8150P” που θα βρίσκεται στην κορυφή των “Black Edition” και φυσικά είναι 8 Core CPU.
Ο «FX-8150P» είναι μέλος της οικογένειας “AMD A-8 Series” και μετά την τελευταία αναβολή θα βγει στην αγορά περίπου στο τέλος του Ιουλίου ή στις αρχές του Αυγούστου. Η αναβολή όταν επιβεβλημένη διότι οι μηχανικοί της AMD δεν όταν ικανοποιημένοι με την απόδοση του επεξεργαστή κι έτσι έχουν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά και ετοιμάζουν ένα ολοκαίνουργιο B2 stepping.
Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η κυκλοφορία των Bulldozers ήταν εξ αρχής σχεδιασμένη για τον Αύγουστο και όλα τα περί αναβολής και B2 stepping είναι κόλπα marketing της AMD για να κεντρίζει το ενδιαφέρον της αγοράς. Ο “FX-8150P Black Edition” είναι φτιαγμένος στα 32Nm με τεχνική SOI.
Η συχνότητα λειτουργίας του είναι στα 4.2Ghz και με το turbo σκαρφαλώνει στα 4.7Ghz.
Με αυτές τις συχνότητες, ο FX-8150P είναι ο ταχύτερος Bulldozer που ξέρουμε αφού μέχρι τώρα είχαμε ενημερωθεί για τον FX-8130P των 3.8Ghz (4.2Ghz με turbo).O FX-8150P έχει 140W TDP.
Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που διέρρευσαν είναι ότι υποστηρίζει 1866Mhz DDR3 RAM, έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, 8 πυρήνες και 8Mb L3 Cache.Ο επεξεργαστής είναι πολύ εύκολος στο overclocking και φτάνει και ξεπερνάει τα 5Ghz+ με πολύ μεγάλη ευκολία.

About Freegr network

Από το Blogger.