ειδήσεις

Apple: στα σκαριά η φόρτιση από απόσταση

Το να μπορείτε να φορτίσετε τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς να χρειαστεί να βάλετε καλώδια σε αυτές είναι κάτι πολύ ωραίο. Κάτι τέτοιο είχαμε δει στην περσινή CES όπου η RCA είχε παρουσιάσει το φινετσάτο Aimergy, το οποίο απομυζούσε ενέργεια από τα σήματα Wi-Fi ενός ασύρματου δίκτύου, σήματα που περιπλανώνται άναρχα στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Η HP και η Cisco προτίμησαν την εκμετάλλευση της επαγωγής προσφέροντας μας τους φορτιστές TouchStone για τα κινητά με το WebOS ενώ πρόσφατα είδαμε κάτι αντίστοιχο με το HP TouchPad. Επίσης, η Powermat προσφέρει κάτι παρεμφερές για τα πιο δημοφιλή smartphones της αγοράς.
Η Apple τι κάνει;
Μέχρι τώρα, η εταιρεία δεν είχε επιβιβαστεί ακόμα στο ..τρένο της ασύρματης φόρτισης κάτι παράξενο αν αναλογιστεί κανείς την απέχθεια της για τα καλώδια. Με την άφιξη του iOS 5 δεν θα χρειάζεται πια να συνδέετε τα iPhone, iPod touch και iPad στον υπολογιστή για να μεταφέρετε τραγούδια το Wi-Fi sync επιτέλους ενεργοποιείται. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την φόρτιση τους.
Ωστόσο αυτό θα αλλάξει στις επερχόμενες συσκευές της Apple. Εντοπίστηκε η κατάθεση μιας πατέντας από την Apple για την «ασύρματη φόρτιση σε τοπικά υπολογιστικά περιβάλλοντα». Το σύστημα που περιγράφεται σε αυτή την πατέντα είναι παρόμοιο με τις ταμπλέτες επαγωγικής φόρτισης με τη διάφορα ότι δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τις Apple συσκευές σας πάνω σε αυτές αρκεί να είναι κοντά.
pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.