ειδήσεις

Siler και Thorsby, Intel mobos για Sandy Bridge E

Η Intel ανακοίνωσε την κατασκευή δύο πλακετών που έχουν προγραμματιστεί να βγουν στην αγορά μαζί με τους επεξεργαστές Sandy Bridge E, τους μελλοντικούς επεξεργαστές υψηλών επιδόσεων της Intel. Τα νέα mobos εντυπωσιάζουν με το quad channel memory και τα οκτώ memory slots.
Γνωρίζοντας ήδη ότι οι Sandy Bridge Ε επεξεργαστές μπορεί να καταλήξουν με 3.6GHz χρονισμό πυρήνα που μπορεί να αυξηθει μέχρι τα 3.9GHz με τη βοήθεια του Turbo Mode και οι μητρικές για αυτούς, φυσικά, θα υποστηρίζουν overclocking.
Η κορυφαία μητρική θα εχει όνομα DX70SI και προς το παρόν αναπτύσσεται υπό την κωδική ονομασία Siler. Η συγκεκριμένη μητρική έρχεται με socket LGA 2011 επίσης γνωστό ως Socket R και έχει δύο υποδοχές PCI 16X για κάρτες γραφικών.
Η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει τόσο Crossfire όσο και SLI. Η μητρική έρχεται σε ATX, φυσικά και όχι στην ήδη εκλίπουσα μορφή BTX. Έρχεται με USB 3.0, Dual LAN, RAID και 8 DIMM υποδοχές μνήμης RAM.
H δεύτερη μητρική έχει το κωδικό όνομα Thorsby και θα κυκλοφορήσει ως DX79TO (ΤΟ ως το Thorsby, SI ως το Siler, κτλ.) και υπόσχεται να είναι ελαφρώς διαφορετική από ότι η Siler. Έχει επίσης 2x 16X υποδοχές PCIe για Crossfire και SLI, 8 υποδοχές DIMM, Overclocking υποστήριξη, RAID και USB 3.0. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έρχεται σε μορφή ATX. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το chip X79 που έρχεται είναι ο πραγματικός διάδοχος του σεβαστού X58 chipset που κράτησε για χρόνια τον τίτλο του high end chipset της Intel.

About Freegr network

Από το Blogger.