ειδήσεις

AMD A8-3850 & Gigabyte GA-A75M-UD2H

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη γεύση του Fusion της AMD που πήραμε στο review της MSI E350IA-45. Τότε, είχαμε δει το πρώτο δείγμα της εξαετούς προσπάθειας της AMD να βγάλει ένα καθολικό προϊόν που θα άνοιγε το δρόμο για την πλήρη συγχώνευση επεξεργαστή και κάρτας γραφικών σε ένα πακέτο.
Το μέγεθος της πλατφόρμας Βrazos μικρό, οι ενεργειακές απαιτήσεις πολύ περιορισμένες και ο όλος σχεδιασμός παρέπεμπε γύρω από το efficiency με στόχο το "φορητό κομμάτι" της αγοράς.
Βέβαια χάριν τις ευλογίες και την τεχνογνωσία της ATi, την οποία είχε απορροφήσει πρίν 5 χρόνια η AMD, κατάφερε να ενσωματώσει πολύτιμα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα που την έκαναν πραγματικά χρήσιμη όπως HD acceleration και heterogeneous computing capabilities (OpenCL / DirectCompute).
Καλό το ξεκίνημα του Fusion λοιπόν, αλλά η ισχύς του Brazos δεν ήταν ικανή να συγκινήσει ούτε τους πιο μετριοπαθείς του middle segment όπου παίζεται όλο το παιχνίδι των πωλήσεων.
Στο κομμάτι αυτό ευελπιστεί να πρωταγωνιστήσει η δεύτερη φουρνιά Fusion της AMD ονόματι Llano που κυκλοφόρησε επίσημα τον Ιούνιο που μας πέρασε. Η ονομασία Lynx καλύπτει το Desktop κομμάτι της αγοράς ενώ το Mobile ακούει στην ονομασία Sabine.

About Freegr network

Από το Blogger.