ειδήσεις

Windows explorer με άρωμα ribbon...

Όπως αποκάλυψε η Microsoft μέσα από το επίσημο blog για την ανάπτυξη των Windows 8, ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά θα είναι ο αναβαπτισμένος Windows Explorer. Η εταιρεία, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και τα πρώτα screenshots από τον νέο διαχειριστή αρχείων.
Ο νέος Windows Explorer δανείζεται το γνωστό ribbon από το Office, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft καταφέρνει να "στριμώξει" πολλά εργαλεία στον μέχρι τώρα φτωχό διαχειριστή.
Tο ribbon χωρίζεται σε τέσσερα βασικά tabs:
File: Εδώ ο χρήστης ανοίγει νέα windows, αλλάζει τις επιλογές του search, ενώ υπάρχει και shortcut για το command prompt.
•Home: Συγκεντρώνει όλα τα βασικά εργαλεία, όπως τα Copy, Paste, Delete, Rename, Cut, Properties, Move to, Copy to, ενώ υπάρχει κι ένα νέο εργαλείο με το όνομα Copy path.
•Share: Δίνει τη δυνατότητα για αποστολή αρχείων μέσω email, εγγραφή σε οπτικό δίσκο και διαμοιρασμό μέσω του τοπικού δικτύου.
View: Περιλαμβάνει τα αναμενόμενα εργαλεία για την εμφάνιση/απόκρυψη συγκεκριμένων στοιχείων του Windows Explorer, συμπεριλαμβανομένων και πληροφοριών όπως οι τύποι των αρχείων, τα hidden files κλπ. Μικροαλλαγές υπάρχουν και στη μπάρα με τα back/forward, όπου υπάρχει πλέον το πολύ χρήσιμο Up button. pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.