ειδήσεις

Eτοιμοι για SATA Express και μSSD

Την δημιουργία δύο νέων προτύπων SΑΤΑ ανακοίνωσε ο αρμόδιος οργανισμός SATA IO. Τα νέα πρότυπα είναι τα μSSD και SATA Express με το πρώτο να είναι ήδη έτοιμο ενώ το δεύτερο το περιμένουμε στο τέλος του έτους.
Με την αύξηση της επεξεργαστικής ισχύς στα tablets και τα smartphones να αγγίζει το 20-50 % τους τελευταίους 12 μήνες, έχει αρχίσει να γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη για πιο γρήγορους ρυθμούς στην μεταφορά δεδομένων από και προς τα αποθηκευτικά μέσα.
Το πρότυπο μSSD θα προορίζεται κυρίως για τις φορητές συσκευές μιας και δεν θα παρέχει εξωτερικό SATA connector. Πρόκειται για ένα BGA chip κολλημένο πάνω στην μητρική στο οποίο θα συνδέεται κάποιος δίσκος SSD.
Το SATA Express θα προορίζεται για τα PCs και σκοπός του είναι να δώσει χρόνο ζωής στο SATA ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στους υψηλούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων των δίσκων SSD οι οποίοι σιγα σιγα θα κερδίσουν την αγορά. Πιθανότατα δεν θα πρόκειται για ξεχωριστό interface αλλά για κάποιο layer πάνω από το ήδη υπάρχον PCIe 3.0. Θα προσφέρει 2 νέες ταχύτητες, 8Gbps και 16Gbps ενώ θα διατηρεί συμβατότητα με προγενέστερους δίσκους SATA.

About Freegr network

Από το Blogger.