ειδήσεις

Στην ΕΥΠ η αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ως αρμόδια αρχή για θέματα ασφάλειας, έχει αναλύσει μέχρι σήμερα δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά του Δημοσίου και επιπλέον προτίθεται να συμβάλει στον καθορισμό νομικού πλαισίου για την ασφάλεια των επικοινωνιών, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Χρήστος Παπουτσής αναφέρθηκε στο ρόλο της ΕΥΠ απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νάκου για την επίθεση που δέχθηκε ο δικτυακός τόπος της Βουλής hellenicparliament.gr την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Παπουτσής αναφέρει ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής «έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά από πληροφορίες, που διακινήθηκαν στο Διαδίκτυο, για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Ελλάδα».
Για τη συγκεκριμένη επίθεση, ενημερώνει ο υπουργός, υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση έγκληση κατά αγνώστων δραστών, για παραβάσεις των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρονται στην «παράνομη εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα» ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία συνεχίζεται.
Ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι από η ΕΥΠ έχει σταλεί έγγραφο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο δηλώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ώστε να συμβάλει στον καθορισμό του εθνικού νομικού πλαισίου σε θέματα ασφάλειας επικοινωνιών και πληροφορικής.

About Freegr network

Από το Blogger.