ειδήσεις

Συνεργασία της AMD με την Patriot και την VisionTek

Η AMD προχώρησε σε συνεργασία με τις εταιρίες Patriot και VisionTek, για την δημιουργία μνημών με την επωνυμία AMD Radeon DDR3. Παράλληλα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά και οι πρώτες φωτογραφίες. Η παραπάνω κίνηση, έρχεται σε αντίθεση με την άρνηση της “πράσινης” τον προηγούμενο Αύγουστο, στο ερώτημα εάν προτίθεται να δημιουργήσει-διαθέσει μνήμες με την επωνυμία της, στην αγορά.
Η εταιρία Patriot ενδέχεται να είναι ο ΟΕΜ κατασκευαστής των μνημών DDR3 και η VisionTek ο διανομέας. Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η AMD στοχεύει απευθείας στον καταναλωτή, είναι η Box συσκευασία των μνημών, αφού όπως είναι γνωστό οι ΟΕΜs δεν προμηθεύονται σε τέτοιες συσκευασίες αλλά σε trays.
Όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες, έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον σχεδιασμό, με τις μνήμες να αποτελούνται από μαύρο pcb, μεταλλικές ψύκτρες και κόκκινα αυτοκόλλητα με το λογότυπο Radeon επάνω τους.
Σύμφωνα με την AMD, οι μνήμες αυτές θα είναι απόλυτα σταθερές σε συστήματα με AMD επεξεργαστές. Δεν υποστηρίζουν τα XMP profiles, αλλά τα JEDEC και AMD Black Edition profiles που αποσκοπούν στις υψηλές ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων. Δίνεται επίσης και η δυνατότητα ρυθμίσεων μέσω του AMD Overdrive σε παραμέτρους όπως συχνότητα, τάσεις και timings.

About Freegr network

Από το Blogger.