ειδήσεις

Folio 13: To Ultrabook της HP

Αρχικά τα μικρά notebooks μετονομάστηκαν σε netbooks, μετά τα πολύ λεπτά notebooks ονομάστηκαν Ultrabooks – και μια νέα τάση γεννήθηκε. Μια τάση την οποία δεν μπορούσε να αγνοήσει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PCs του κόσμου που παρουσίασε το Folio 13.
Το λεπτό Laptop έχει πάχος μόλις 18 χιλιοστά, μια οθόνη 13,3 ιντσών και ζυγίζει περίπου 1,5 κιλά. Αξιοσημείωτο: ο κατασκευαστής υπόσχεται αυτονομία έως εννιά ώρες.
Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένας ULV επεξεργαστής του τύπου Core-i-2000. Στο βασικό μοντέλο, κόστους 900 δολαρίων, υπάρχει ένας Core-i5-2467M στα 1,6GHz. Επιπλέον 4GB μνήμη κι ένας SSD στα 128GB.
O εξοπλισμός συμπληρώνεται με δύο υποδοχές USB 3.0, HDMI, αναγνώστη καρτών μνήμης SD, Webcam και -παρά το συμπαγές της κατασκευής- μια υποδοχή Ethernet.
Το keyboard φωτίζεται - κι εδώ η HP ακολουθεί τις τάσεις. Θα υπάρχει κι ένα μοντέλο με TMP chip το οποίο θα απευθύνεται στους επιχειρηματικούς πελάτες.
Στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει το Folio 13 το Δεκέμβριο. Πότε και σε ποια τιμή θα το δούμε στη χώρα μας παραμένει ακόμα άγνωστο.

About Freegr network

Από το Blogger.