ειδήσεις

Επανεξέταση των ορίων ακτινοβολίας των κινητών

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, ρώτησε τους επιτρόπους του, εάν θα έπρεπε να επανεξεταστούν οι νόμοι σχετικά με την ασφάλεια των ασύρματων συσκευών. Η επιτροπή θα μελετήσει εάν θα πρέπει να επανεξετάσει τα όρια εκπομπών των ραδιοσυχνοτήτων για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δεν έχουν επαναξιολογηθεί από το 1996.
"Είμαστε βέβαιοι, πως τα όρια εκπομπών των συσκευών, όπως είχαν τεθεί δεν θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές", δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής και πρόσθεσε πως "οι ΗΠΑ, έχουν τα πιο αυστηρά όρια στον κόσμο. Αυτό που κάνουμε, είναι μια τυπική αξιολόγηση των ορίων αυτών. Ελπίζουμε και περιμένουμε πως και οι υπόλοιπες επιτροπές με τις οποίες συνεργαζομαστε για το θέμα αυτό, να συμμετέχουν στη διαδικασία".
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ένωσης της "ασύρματης" βιομηχανίας , John Walls, καλωσόρισε την κίνηση αυτή. "Αυτό που περιμένουμε, είναι η επανεξέταση αυτή να επιβεβαιώσει με επιστημονικά ευρήματα, όπως συνέβη και στο παρελθόν, πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Μετά από χρόνια ερευνών, μια πλήρης επιστημονική μελέτη στις μή ιοντίζουσες ακτινοβολίες, από την Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Ομάδα, που είναι μέλος της εθνικής επιτροπής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, έφθασε στο ίδιο συμπέρασμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, επιτροπές ειδικών και συμβουλευτικές επιστημονικές ομάδες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν στα όρια που έχουν θεσπιστεί, δεν έχουν καμμία γνωστή επίπτωση στην υγεία και είναι ασφαλή σε κανονική χρήση", συμπλήρωσε ο Walls. pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.