ειδήσιες

Computex 2012: Chaintech-Colorful προτάσεις

Την Chaintech την είχαμε γνωρίσει πριν αρκετά χρόνια σαν μια εταιρία που κατασκεύαζε μητρικές , μέχρι που το 2006 αποφάσισε να αποσυρθεί από αυτήν την αγορά και να επικεντρωθεί στις μνήμες και στα μέσα αποθήκευσης με μνήμες flash. Οι καιροί όμως αλλάζουν και η Chaintech αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά των μητρικών, τουλάχιστον για την αγορά της Κίνας με την βοήθεια της Colorful. Έτσι έχουμε στην έκθεση Computex 2012 ένα κοινό booth και για τις δύο εταιρίες.
Η Chaintech παρουσίασε αρκετές νέες μητρικές, με αυτές που ξεχωρίζουν να είναι η Z77 X5 για την Intel πλατφόρμα με υποστήριξη για LGA1155 επεξεργαστές, κύκλωμα ρεύματος οκτώ φάσεων, δύο PCI-Express 3.0 x16,(x8/x8 όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο) με υποστήριξη μόνο για AMD CrossFireX, gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n και ήχο HD οκτώ καναλιών. Για τους AMD FX επεξεργαστές υπάρχει η X990FX X7 και αυτή με κύκλωμα ρεύματος οκτώ φάσεων, τρείς PCI-Express 2.0 x16, (x16/x4/x16 ) με υποστήριξη μόνο για AMD CrossFireX, έξι SATA 6 Gb/s και τέσσερις USB 3.0. Οι τιμές τους αναμένονται να είναι κάτω από $200.
Η άγνωστη στην χώρα μας Colorful φαίνεται οτι επικεντρώνεται στις κάρτες γραφικών, αλλά παράλληλα παρουσίασε ένα mini-ITX barebone gaming system με όνομα Desert Eagle 1 που ενσωματώνει μητρική με chipset Intel H67 και υποστηρίζει intel sandy bridge και ivy bridge επεξεργαστές και ένα νέο κουτί το Supercase H1, τετραγωνικής διατομής. Στον τομέα των καρτών γραφικών παρουσιάστηκαν αρκετές υλοποιήσεις για chip της nVidia με περίτεχνα συστήματα ψύξης αλλά αυτά που κλέψαν την παράσταση ήταν τα iGame GeForce GTX 680 Fan Kit και iGame GeForce GTX 680 Silent για GTX 680. Το πρώτο παρουσιάζεται σαν το πρώτο «liquid nitrogen customized» Fan Kit και αποτελείται από ένα vapor champer πάνω στον οποίο μπορούν να τοποθετηθούν έξτρα heatpipe heatsinks (μέχρι 32 heatpipes !!) και ένας ανεμιστήρας ή να αφαιρεθούν όλα και να τοποθετηθεί ένας LN2 evaporator(!!). Το δεύτερο είναι ένα αθόρυβο σύστημα που χρησιμοποιεί δύο γιγάντιες ψύκτρες για να κρυώσει την κάρτα και πιάνει τέσσερα slots συνολικά.

About Freegr network

Από το Blogger.