ειδήσεις

Νέα σειρά της Intel για High Performance Computing

Αν και τα σχέδια της Intel για το project Larrabee ακυρώθηκαν πριν αρκετό καιρό, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν τότε δεν πήγαν χαμένες. Η Intel ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες το Knights Corner έναν Many Integrated Core (MIC) multi-core computer architecture co-processor που θα αποτελέσει μέρος της νέας Xeon Phi σειράς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Knights Corner θα αποτελείται από μια κάρτα που θα συνδέεται σε PCI-Express και θα έχει πενήντα ή περισσότερους x86 πυρήνες κατασκευασμένους στα 22nm με 3D Tri-gate transistors και θα έχει τουλάχιστον 8GB GDDR5 μνήμης. Η απόδοση του υπολογίσεται σε 1TFLOP double precision, αλλά άλλες πληροφορίες δεν γίναν γνωστές από την Intel.
Αν και δανείζεται κάποιες λεπτομέριες από το Larrabee project, το Knights Corner επικεντρώνεται στο High Performance Computing (HPC) αντί στις επιδόσεις στα γραφικά. Βέβαια το Knights Corner θα έχει έντονο ανταγωνισμό αν σκεφτεί κανείς οτι η Nvidia πρόσφατα ανακοίνωσε το Tesla K20 που αποδίδει μέχρι 2TFLOPS double precision, αν και η x86 αρχιτεκτονική της Intel παρέχει μια πιο ελκυστική πλατφόρμα για ανάπτυξη εφαρμογών σε σχέση με το CUDA της Nvidia.
Μάλιστα η εταιρία Cray έχει ανακοινώσει οτι ο υπερυπολογιστής Cascade που αυτή την στιγμή χρησιμοποιεί Xeon E5 θα αναβαθμιστεί σε Xeon Phi όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Η νέα λοιπόν πλατφόρμα της Intel, Xeon Phi ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες με λεπτομέριες για την αρχιτεκτονική MIC, όμως το Knights Corner, το πρώτο προϊόν αυτής της νέας σειράς θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου.

About Freegr network

Από το Blogger.