ειδήσεις

AMD "Sea Islands": H επόμενη γενιά GPUs


Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της CES 2013 στο Las Vegas, διέρρευσαν αρκετά στοιχεία σχετικά με την επόμενη γενιά GPUs, τόσο στον τομέα των Desktop συστημάτων όσο και για τις Mobile πλατφόρμες. 
Έτσι λοιπόν, η επόμενη γενιά καρτών γραφικών θα εντάσσεται στην οικογένεια "Sea Islands", η εμπορική ονομασία αναμένεται να είναι η HD 8000 και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Graphics Core Next 2, μια βελτιωμένη εκδοχή της GCN που συναντάμε στις σημερινές HD 7000. Τέλος θα κατασκευάζεται και αυτή η σειρά με κλίμακα τα 28nm.
Oland: Προορίζεται για την Entry-level κατηγορία, πιθανώς τις HD 8500 και HD 8600. Περιλαμβάνει 384 stream processors, 24 TMUs, 16 ROPs, και 128-bit memory bandwidth. Αυτή η κατηγορία αναμένεται να παραμείνει στην CGN1 αρχιτεκτονική.
Bonaire: Θα καλύπτει το Maistream κομμάτι της αγοράς, και αναμένεται να είναι ο διάδοχος των "Cape Verde". Προορίζεται για τις HD 8700 series και θα είναι σχεδιασμένο κατά GCN2.
Hainan: O διάδοχος των σημερινών "Pitcairn" στην Performance-level κατηγορία, θα ενσωματωθεί στις HD 8800.
Curacao: Για το High-End κομμάτι της αγοράς που θα καταλαμβάνουν οι HD 8900, αντικαθιστώντας τις HD 7900 με τον πυρήνα "Tahiti".
Aruba: Ένα ζευγάρι από "Curacao" πυρήνες που θα ενσωματωθεί πιθανώς στην HD 8990.
Απεναντίας, οι Mobile GPUs θα ανήκουν στην οικογένεια με κωδική ονομασία "Solar System". H mobile σειρά είναι μια γενιά πίσω κυρίως λόγω της Re-branding τακτικής που ακολούθησε η AMD σε αυτόν τον τομέα. Έτσι οι πυρήνες αναμένονται να είναι οι εξής:
Mars: Παρόμοια με τις "Oland" για τα entry-προς-mainstream κομμάτια.
Sun: Για την Mainstream κατηγορία, θα χρησιμοποιεί GCN2 με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον πυρήνα "Bonaire" και θα χρησιμοποιηθεί για τις HD 7700M.
Neptune: Για την Άνω-mainstream κατηγορία με πιθανώς παρόμοια χαρακτηριστικά με το "Bonaire ΧΤ". Προορίζεται για τις HD 7800M.
Venus: Καλύπτει την Performance κατηγορία και θα έχει παραπλήσια specs με τον πυρήνα "Hainan" και θα ενσωματώνεται στις HD 7900M. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια από αυτά τα μοντέλα να κυκλοφορήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες κυκλοφορίας ούτε οι τιμές.

About Freegr network

Από το Blogger.