ειδήσεις

App «ξεπλένει τις αμαρτίες σας από το Facebook»


Τρεις ερευνητές σε θέματα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα app που επιτρέπει στα μέλη του Facebook να «ξεπλύνουν» το όνομά τους στο Facebook από τις «αμαρτίες» των νεανικών τους χρόνων. Το Facewa.sh βασίζεται σε μια μαύρη λίστα με «κακές» λέξεις που συνδέονται με το όνομα του χρήστη.

Ο Daniel Gur, ο Camden Fullmer, και ο David Steinberg ανέπτυξαν το app στο πλαίσιο ενός διήμερου hackathon στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που διεξήχθη στις 19 Ιανουαρίου.
  • Το Facewa.sh διανύει περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας (beta) και δεν μιλάει παρά μόνο την αγγλική γλώσσα. Οι δημιουργοί του όμως είδαν ότι το app τους είχε μεγάλη απήχηση (μετρά ήδη 9.200 χρήστες στο Facebook) και δηλώνουν ότι θα διευρύνουν τις δυνατότητές του και την υποστήριξη περισσότερων γλωσσών.
Το Facewa.sh ζητάει εξουσιοδότηση για την πρόσβαση στις δημοσιεύσεις των Ενημερώσεων του χρήστη και αναζητά «προσβλητικό υλικό» στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον τοίχο του, στις φωτογραφίες όπου έχει προστεθεί με ετικέτα, στις φωτογραφίες που ο ίδιος έχει ανεβάσει, στα link, στις φωτογραφίες που έχει κάνει Like, στις Ενημερώσεις που έχει δημοσιεύσει (status update) και στις σελίδες που δηλώνει fan. 

Όπως εξηγούν οι δημιουργοί του Facewa.sh, σκοπός τους ήταν να αναλάβουν να καθαρίσουν το «βρόμικο» ιστορικό ανθρώπων που μετέφεραν αφειδώς γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τις εμπειρίες των νεανικών τους χρόνων στο Facebook και τώρα αναζητούν δουλειά, φοβούνται όμως ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παρελθόν τους, όταν ο πιθανός εργοδότης τους ψάξει στο κοινωνικό δίκτυο. parhfinder.

About Freegr network

Από το Blogger.