ειδήσεις

Διάλεξη του εκτελεστικού προέδρου της Google στην Αθήνα

Το Megaron Plus φιλοξενεί τον Eric Schmidt, Executive Chairman της Google, για να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να εξηγήσει πώς ακριβώς οι καινοτομίες του σήμερα θα στηρίξουν την οικονομία του αύριο. Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Πρόεδρος τουΕλληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Google.
Η διάλεξη θα περιστραφεί γύρω από τα ερωτήματα:
  • Ποιο είναι το μέλλον του Διαδικτύου και οι τάσεις της τεχνολογίας;
  • Πώς αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;
  • Δημιουργούν οι τεχνολογικές καινοτομίες τις προϋποθέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής;
  • Είναι η τεχνολογία η κινητήριος δύναμη για μια ισχυρή οικονομία που προσφέρει νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας;
H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 17:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται στις 16:00, την ημέρα της εκδήλωσης. Ο Eric Schmidt πήγε στην Google το 2001 και από τότε έχει συνδράμει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, μετατρέποντάς την από μια μικρή νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Silicon Valley σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.Ως εκτελεστικός πρόεδρος, ο Eric Schmidt είναι το δημόσιο πρόσωπο της εταιρίας, ο πρεσβευτής της, ο άνθρωπος που διευρύνει τις επιχειρησιακές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς και που παρέχει συμβουλές στον διευθύνοντα σύμβουλο και στα ανώτατα στελέχη.
Ο Eric Schmidt είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (PCAST) και του Prime Minister’s Advisory Council στο Ηνωμένο Βασίλειο.Εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών το 2006 και μέλος στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών το 2007. Είναι, επίσης, πρόεδρος του συμβουλίου του οργανισμού New America Foundationκαι από το 2008 είναι μέλος του Institute for Advanced Study στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι.Ως επικεφαλής του Google Ideas, του Think Tank της εταιρίας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Internet, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες. Η συγκομιδή αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκε στο βιβλίο The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business, το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα.

About Freegr network

Από το Blogger.