κινητά

LG G2 Review: G Force με ωμή δύναμη!

Το G2 αποτελεί την απάντηση της LG στα Samsung Galaxy S4 και HTC One, ενώ πια ανταγωνίζεται και το Xperia Z1 της Sony. Εκμεταλλευόμενη το σχετικό "timeframe" και βεβαίως την διαθεσιμότητα του ισχυρότερου system-on-chip της Qualcomm, η LG παρουσίασε σχεδόν έξι μήνες μετά τον ανταγωνιστή των Galaxy S4 και One, οπότε στον τομέα των επιδόσεων, όπως και να το κάνουμε έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημαΜε εξαίρεση του Xperia Z1, που μοιράζονται το ίδιο SoC, οι άλλοι δύο ανταγωνιστές βασίζονται σε υποδεέστερο chipset, και επομένως οι κατασκευάστριες τους, θα πρέπει να βασιστούν στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και στις λειτουργίες τους για να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στην αγορά. Το Galaxy Note 3, για να προλάβω ορισμένους από εσάς, είναι ένα κινητό που ανήκει σε διαφορετική κατηγορία συσκευών, και δεν το θεωρώ άμεσα ανταγωνιστικό, οπότε και δεν το λαμβάνω υπόψη μου.
Το LG G2, πήγε ένα βήμα παραπέρα την αισθητική με τις δύο "αψίδες" στο κάτω και πάνω μέρος που έχουμε δει και στις περισσότερες κατασκευές της Samsung, μειώνοντας εντυπωσιακά τα περιθώρια γύρω από την οθόνη. Επιπλέον, παρά την ύπαρξη τηςεντυπωσιακής κάμερας με τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και την ύπαρξη της μεγαλύτερης οθόνης των 5,2 ιντσών και κυρίως της μπαταρίας των 3000mAh, η LG κατάφερε να κρατήσει το βάρος της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα ενώ το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για το πάχος. Παρά το μέγεθος της οθόνης, το LG G2 είναι μία αρκετά κομψή κατασκευή που μπορεί να χωρέσει στην τσέπη του παντελονιού ή του σακακιού σας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
G2 (2)
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο η LG έπρεπε να βρει τρόπους να ξεπεράσει κάποια εμπόδια. Έτσι, για να επιτύχει τόσο μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη έπρεπε να επανασχεδιάσει ορισμένα σημεία του κινητού, όπως τα πλήκτρα χειρισμού, την οθόνη ή την μπαταρία. Η μπαταρία για παράδειγμα, δεν έχει το παραδοσιακό παραλληλόγραμμο σχήμα, και στα άκρα της σχηματίζει "σκαλοπάτια" για να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο μικρού μεγέθους κέλυφος και να επιτευχθεί η ελάχιστη χωρητικότητα των 3000mAh που θα καθιστούσε το κινητό ανταγωνιστικό. Τα πλήκτρα έφυγαν από το πλάϊ και μετακόμισαν στο πίσω μέρος της κατασκευής. Η κάμερα επανασχεδιάστηκε και μέρη της μετακινήθηκαν ώστε να επιτευχθεί το ποθητό πάχος. Οπότε, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η κατασκευή του LG G2 αποτέλεσε μία θα έλεγα πρόκληση για την εταιρεία.

About Freegr network

Από το Blogger.