τεχνολογία

Νέο iPad mini VS Nexus 7: Ποιος είναι ο νικητής;

Αν ανήκετε στην κατηγορία του ατόμου που σκέφτεται πολύ σοβαρά να επενδύσει τα χρήματά του στην αγορά ενός tablet με οθόνη 7 ιντσών, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί ποια εκ των δύο κορυφαίων προτάσεων των Apple και Google να επιλέξετε. Αν και δεν έχουμε πιάσει στα χέρια μας ακόμα το νέο iPad mini, αξίζει να προχωρήσουμε σε μία βήμα προς βήμα σύγκριση των δύο.
Ποιότητα οθόνης
Ως γνωστόν το νέο iPad mini ενσωματώνει πλέον μια εξαιρετικής ανάλυσης οθόνη 7,9 ιντσών, 2048x1536 pixels. Το Nexus 7 από την άλλη διαθέτει 7'' IPS οθόνη με ανάλυση 1920x1200. Αν και η σύγκριση είναι φανερά υπέρ του iPad mini, στην πραγματικότητα το Nexus με 323 ppi έναντι 326 ppi του ανταγωνιστή του παρουσιάζει μια εξίσου ποιοτική και ευκρινή οθόνη με τις διαφορές σχεδόν αδύνατον να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι.
Επεξεργαστής Εδώ ο 64-bit επεξεργαστής της Apple αντιπαρατίθεται με έναν Snapdragon 600 χρονισμένο στο 1,5 GHz. Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή ταχύτητα της CPU του iPad mini, νικητής εδώ αναδεικνύεται ο Snapdragon ο οποίος μαζί με τα 2GB μνήμης RAM φαίνεται ικανότερος.
Αυτονομία Η Google έχει δηλώσει ότι η μπαταρία του Nexus 7 διαρκεί 8 ώρες σε "ενεργή" χρήση ενώ η Apple έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες δίνοντας 10 ώρες ζωής στην μπαταρία του mini για σερφάρισμα μέσω Wi-Fi, αναπαραγωγή βίντεο ή μουσικής. Αν η σύνδεση προέρχεται από 3G δίκτυο η διάρκεια της μπαταρίας πέφτει στις 9 ώρες.Αν και είναι πρέπον να δώσουμε προβάδισμα στο mini, στην πράξη θα φανεί ελάχιστη διαφορά και σε αυτόν τον τομέα για τους 2 "μονομάχους".
Kαι ο νικητής είναι … Από όλα τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μιλάμε για μικρές έως απειροελάχιστες διαφορές στα σημεία για τα δύο tablets. Σημαντικό ρόλο για την τελική επιλογή θα διαδραματίσει κατά συνέπεια ο παράγοντας τιμή. Με το Nexus 7 να διατίθεται από 249 ευρώ και το iPad mini να κοστίζει πολύ παραπάνω, αφού η τιμή του αναμένεται να ξεκινά κάπου στα 439 ευρώ, η πλάστιγγα γέρνει σαφέστατα υπέρ της συσκευής της Google η οποία αποτελεί ισάξιο αντίπαλο στην κατηγορία των specs.

About Freegr network

Από το Blogger.