τεχνολογία

Sapphire Vapor-X R9 270X

Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς καρτών γραφικών της AMDVolcanic Islands και έχουμε στα χέρια μας την νέα Radeon R9 270X σε μία υπερχρονισμένη, υψηλής ποιότητας υλοποίηση από την Sapphire, την Vapor-X R9 270X 2GB GDDR5 OC with BOOSTΗ σειρά καρτών γραφικών της AMD Radeon HD 7000 έκλεισε σχεδόν δύο χρόνια ζωής στην αγορά, και ήταν τόσο καλή, που φρόντισε να μείνει η AMD στην επικαιρότητα, κάτι που φάνηκε και από τις προτιμήσεις των χρηστών, για αρκετά μεγάλο διάστημα.
Η AMD επικεντρώθηκε στην βελτιστοποίηση των chips που ετοίμασε για τις νέας γενιάς κονσόλες, όπως του Xbox One και του PlayStation 4 και έτσι όλο αυτό το διάστημα ήταν κρίσιμης σημασίας για την εταιρεία.
Αφότου ανακοινώθηκαν οι κονσόλες, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην κατασκευή των νέων επεξεργαστών γραφικών της εταιρείας, αν και όπως έγινε αντιληπτό, έγιναν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που η εταιρεία επιχειρεί στην αγορά.
Μάλιστα φαίνεται πως αντέγραψε τον τρόπο που λειτουργεί η Nvidia, και έτσι ανακοίνωσε μόλις ένα, δύο νέα chips, ενώ μετακίνησε τις γνωστές GPUs με τις κωδικές ονομασίες “Pitcairn” και “Tahiti” σε μικρότερες κατηγορίες τιμής. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες Radeon R9 270X και Radeon R9 280X βασίζονται σε επεξεργαστές γραφικών περασμένης γενιάς, ωστόσο ανήκουν πια σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής, γεγονός που ασκεί μεγάλη πίεση στην Nvidia και στα αντίστοιχα προϊόντα της.  Η Radeon R9 270X ουσιαστικά αντικαθιστά την σειρά Radeon HD 7700 (με την GPU τύπου “Pitcairn”) ενώ η Radeon R9 280X αντικαθιστά την σειρά Radeon HD 7800 (η R9 280X βασίζεται όμως στην καλύτερη GPU “Tahiti” που τροφοδοτεί την εξαιρετική Radeon HD 7970 GHz Edition).
Η εταιρεία ανακοίνωσε την GPU με την κωδική ονομασία “Bonaire” για να τροφοδοτήσει τις Radeon R9 250X και R9 260X και φυσικά την κορυφαία GPU “Hawaii” για να τροφοδοτήσει την αντίπαλο της Geforce GTX TITAN που έχει την ονομασία Radeon R9 290X, η οποία σύμφωνα με όσα έχουμε δει από τα πρώτα reviews, υποσκελίζει την κάρτα του χιλιάρικου της Nvidia στις υψηλές αναλύσεις (π.χ 2560 x 1600 pixels), έχοντας μάλιστα αρκετά χαμηλότερο κόστος! Η Radeon R9 290X αντικαθιστά ουσιαστικά τις κάρτες γραφικών της σειράς Radeon HD 7900, αλλά διαθέτει μία πολύ καλύτερη GPU σε σχέση με πριν. Αυτό που χαρακτηρίζει την νέα σειρά της AMD, είναι ο εξαιρετικός λόγος απόδοσης/ τιμή που επιδεικνύουν τα προϊόντα της και που φέρνουν στο μυαλό μας την σειρά Radeon HD 5800. Το κόστος της νέας AMD Radeon R9 270X ξεκινάει από τα $199 ενώ το κόστος της Radeon R9 280X ξεκινάει από τα $299Η κάρτα γραφικών που έχουμε στην διάθεση μας, είναι το μοντέλο Vapor-X R9 270X 2GB GDDR5 OC with BOOST της Sapphire. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό και από τις φωτογραφίες, δεν πρόκειται για μία κάρτα γραφικών που βασίζεται στην πρωτότυπη σχεδίαση της AMD (Reference Design) αλλά διαθέτει επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης, ενώ η εταιρεία Sapphire έχει κάνει αλλαγές και έχει επέμβει και στα στοιχεία του PCB.
ghz.gr

About Freegr network

Από το Blogger.