ειδήσεις

Ο 12χρονος που έκανε την τεχνολογία παιχνίδι

Είναι μόλις 12 ετών, αλλά έκλεψε τα σκήπτρα του ενδιαφέροντος από την πρώτη παρουσίαση των Google glasses στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η παρουσίαση έγινε στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Νοεμβρίου, στο 1ο Google Developers Festival, στο οποίο συμμετείχαν και στελέχη τής Google. Αλλά ο Νίκος Αδάμ, μαθητής της Α' Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη, τους έβαλε τα γυαλιά.
Συμμετέχοντες και εκθέτες εντυπωσιάστηκαν από το μικρό κομπιουτερά, που παρουσίασε την ιστοσελίδα του, τα προγράμματα που έχει φτιάξει για αντιχάκινγκ και το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης που σε λίγες μέρες θα ανεβάσει στο Διαδίκτυο.
Ο ίδιος λέει απλώς ότι «μου άρεσε η τεχνολογία από τότε που ήμουν μικρός (!) και έτσι ασχολήθηκα». Θεωρεί ανούσιο να περνούν τα παιδιά 8 και 10 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, παίζοντας ασταμάτητα ένα παιχνίδι, τη στιγμή που «μπορούν να προσπαθήσουν να φτιάξουν μόνοι τους ένα παιχνίδι». Θέλει να ασχοληθεί και επαγγελματικά με την πληροφορική και τους υπολογιστές, αλλά, όπως λέει, «δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κάνω στην Ελλάδα αυτά που θέλω, γιατί δεν υπάρχει στήριξη».
Στη γειτονιά του είναι ήδη γνωστός και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν τη βοήθειά του όταν έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή τους. Διαβάζει βιβλία για υπολογιστές, παρακολουθεί σεμινάρια και προγράμματα και την περασμένη Πέμπτη έδωσε ο ίδιος μια ομιλία για τα «ανοιχτά προγράμματα» σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πρόσφατα πήρε δύο παλιούς υπολογιστές του πατέρα του κι έφτιαξε έναν καινούργιο.
Οι γονείς του, αν και τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ, σε επίπεδο τεχνολογικών γνώσεων προσπαθούν να τον βοηθούν σ' αυτό που κάνει και θέλουν προπάντων να χαίρεται την κάθε στιγμή. Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε να περιεργάζεται τον υπολογιστή του αδερφού του και της αδερφής του, που είναι και οι δύο μεγαλύτεροι.
Πολύ σύντομα θέλησε να μάθει πώς δουλεύουν οι υπολογιστές. «Μου άρεσε να προγραμματίζω τον υπολογιστή. Σιγά σιγά άρχισα να αγοράζω βιβλία για υπολογιστές». Πλέον έχει τη δική του ιστοσελίδα, την «tech is game», στην οποία «ανεβάζει» τα προγράμματα που φτιάχνει και τα οποία διαθέτει δωρεάν για «κατέβασμα» σε όποιον το επιθυμεί. «Κυρίως φτιάχνω προγράμματα για ψυχαγωγία, για ασφάλεια των υπολογιστών και σε λίγο θα ανεβάσω κι ένα "social network". Αυτή τη στιγμή τού κάνω αναβάθμιση». Αλλά κι αυτό θα είναι προστατευμένο. «Δεν θα επιτρέπει τη λεγόμενη κατασκοπία. Θα υπάρχει ασφάλεια και δεν θα έχει διαφημίσεις, ενώ θα είναι εντελώς δωρεάν».

About Freegr network

Από το Blogger.