τεχνολογία

Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς

Το τέλος του καλοκαιριού σημαίνει και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Κάθε γονιός θα ήθελε να εξοπλίσει τα παιδιά του με τα καλύτερα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική σχολική χρονιά. Η ψηφιακή εποχή έχει έρθει για να μείνει και ένα αξιόπιστο αλλά και προσιτό laptop αποτελεί αναμφισβήτητα εργαλείο για το διάβασμα, για το σχολείο και το φροντιστήριο.
Ένα laptop με τη σωστή χρήση μπορεί να γίνει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του μαθητή. Κάθε απορία για τα μαθήματα του μπορεί να λυθεί με λίγα κλικ, οι σημειώσεις αποκτούν άλλη διάσταση και ο μαθητής έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία αλλά και «βιντεομαθήματα», ενώ μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εργασίες του μέσα από το ίντερνετ.
Φυσικά η χρησιμότητά του δεν τελειώνει εκεί. Ένα νέο laptop είναι κάτι που ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και στον ελεύθερο χρόνο για να διασκεδάσει να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει ή να παίξει παιχνίδια και επίσης οι γονείς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να μάθουν καλύτερα τον ψηφιακό κόσμο αλλά και να ενημερωθούν. Συνολικά μπορεί να αποφέρει πολλά θετικά στον μαθητή και τους γονείς και κυρίως μπορεί να αποκτηθεί ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες κάθε οικογένειας.
Οι κατηγορίες των laptop είναι αρκετές για όλα τα βαλάντια και υπάρχουν μοντέλα για όλες τις ανάγκες αλλά και για τους πιο απαιτητικούς.
HP 14 laptop
Εισαγωγικά budget laptops
Οιικονομικό laptop με διπύρηνο επεξεργαστή και βασική ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, οθόνη μέχρι και 14 ίντσες και τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM. Συνδιάζεται με ένα αποδοτικό λογισμικό antivirus με σύστημα γονικού ελέγχου για να γνωρίζει και να ελέγχει ο γονέας τη χρήση του υπολογιστή.
Για τους μαθητές
● Ευκολία μετακίνησης
● Συγγραφή και αποθήκευση εργασιών
● Αναπαραγωγή μουσικής
● Αναπαραγωγή online βιντεο
● Αναπαραγωγή ταινιών μέσω του ενσωματωμένου DVD Drive
● Video games χωρίς απαιτήσεις για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών (Facebook Games που μπορούν να παίξουν όταν ο γονέας είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό του εαν έχει και ενώ βρίσκεται παρών)
● Δυνατότητα συνομιλίας με άλλους μαθητές μέσω video (webcam)
● Περιήγηση στο διαδίκτυο
Για τους γονείς
● Καταγραφή και αποθήκευση σημειώσεων
● Σχεδιασμός πλάνου εσόδων-εξόδων
● Περιήγηση στο διαδίκτυο
● Ενημέρωση
● Έλεγχος της χρήσης του υπολογιστή
Lenovo laptop 15"
Mid budget laptops
Laptop με μέση τιμή, ελαφρύ, με τετραπύρηνο επεξεργαστή και αποκλειστική κάρτα γραφικών μέτριας ισχύος, με οθόνη και μέχρι 15 ίντσες και τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM. Η δυνατότητα χρήσης τεχνολογίας έξυπνης κατανάλωσης ενέργειας που θα επεκτείνουν τη διάρκεια κατανάλωσης της μπαταρίας. Ένα ποιοτικό λογισμικό antivirus με σύστημα γονικού ελέγχου είναι απαραίτητο.
Για τους μαθητές
Επιπλέον των εισαγωγικών budget laptop:
● Ευκολία μετακίνησης
● Δυνατότητα επεξεργασίας απαιτητικών βιντεο και φωτογραφιών
● Δυνατότητα σύνθεσης μουσικής μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων (για μουσικοφιλους)
● Video games σε μέτρια/ χαμηλή ανάλυση
● Δυνατότητα συνομιλίας με άλλους μαθητές μέσω video (webcam)
Για τους γονείς
Επιπλέον των εισαγωγικών budget laptop:
● Δυνατότητα πρόσβασης στον φορητό υπολογιστή του παιδιού τους από το δικό τους υπολογιστή για να το βοηθήσουν όταν δε βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Omen laptop gaming
High budget laptops
Ένα laptop με υψηλή τιμή, τετραπύρηνο επεξεργαστή i7 και δυνατή αποκλειστική κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM και μνήμη υπολογιστή τουλάχιστον 6GB. Οθόνη μέχρι και 17” ανάλυσης Full HD. Η ύπαρξη SSD δίσκου μεγάλης χωρητικότητας απαραίτητη καθώς και ένα ποιοτικό antivirus με σύστημα γονικού ελέγχου είναι απαραίτητο. Με λίγα λόγια, φορητός υπολογιστής που αντικαθιστά πλήρως ένα σταθερό υψηλής ισχύος (desktop replacement).
Για τους μαθητές
Επιπλέον των mid budget laptop:
● Δυνατότητα κατασκευής τρισδιάστατων γραφικών στοιχείων μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων
● Video games σε υψηλή ανάλυση και αναπαραγωγή τους σε 3D, εαν το υποστηρίζει το game και η οθόνη.
● Εργασία με απαιτητικές/ βαριές εφαρμογές
Εννοείται πως όσα μπορούν να κάνουν οι μαθητές, θα τα κάνουν και οι γονείς, σαν πιο έμπειροι χρήστες (τις περισσότερες φορές).

About Freegr network

Από το Blogger.