freegr

Tablet για μαθητές αλλά και για γονείς

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σημαίνει και μεγαλύτερες απαιτήσεις στην καθημερινότητά τους. Για έναν μαθητή κάθε ώρα της μέρας είναι πολύτιμη και οτιδήποτε μπορεί να την κάνει πιο εύκολη αξίζει την προσοχή του. Τα tablet έχουν καθιερωθεί ως τα πιο ευέλικτα gadget και αναμφισβήτητα μπορούν να βοηθήσουν έναν μαθητή.
Ένα tablet είναι απαρίτητο για πολλούς λόγους, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να λύσεις απορίες με ένα γρήγορο search στο internet, μπορείς να διαβάσεις άνετα ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, να γράψεις σημειώσεις ή μια έκθεση με τη χρήση ενός bluetooth keyboard. Φυσικά όλα αυτά χωρίς το βάρος του laptop και την ανάγκη να κουβαλάς καλώδια και φορτιστές, καθώς οι μπαταρίες τους συνήθως κρατάνε περισσότερες ώρες.
ASUS MemoPad 10
Φυσικά η αξία του δεν σταματάει εδώ, καθώς ένας μαθητής στο τέλος μιας κουραστικής μέρας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να διασκεδάσει και να αποφορτιστεί.
Το ίδιο ισχύει για τους γονείς. Ένα tablet προσφέρει με μερικά tap πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις σχετικά με το παιδί. Ένα απλό παράδειγμα είναι η βοήθεια στα μαθήματα όπου σε πολλές περιπτώσεις ο γονιός δυσκολεύεται να κατευθύνει το παιδί. Επιπλέον ο ίδιος έχει πρόσβαση σε μουσική, YouTube βίντεο, ειδήσεις, κοινωνικά δίκτυα και παιχνίδια απλά και ξεκούραστα. Θα λέγαμε ότι είναι ίσως ένας από τους πιο μοντέρνους τρόπους διασκέδασης για μια οικογένεια ύστερα από μια κουραστική μέρα.
Οι επιλογές πλέον για τα tablet έχουν ξεπεράσει και αυτές των υπολογιστών. Οι τιμές κυμαίνονται από πολύ χαμηλά επίπεδα και φυσικά ο παράγοντας φορητότητα είναι παρόν σε όλα τα tablet.
Πληθώρα επιλογών για όλες τις ηλικίες
Vero A8870
Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά
Μια πολύ απλή συμβουλή είναι να επιλέξεις το λειτουργικό με το οποίο είσαι πιο εξοικειωμένος. Για παράδειγμα αν έχεις κινητό Android θα είσαι πιο εξοικειωμένος με το Android και το ίδιο ισχύει για το iOS.
Ύστερα έρχεται το μέγεθος της οθόνης το οποίο είναι προσωπική επιλογή και πρέπει να αποφασιστεί ανάλογα με την χρήση που πρόκειται να κάνεις. Παρόλο που όλα τα tablet είναι αρκετά δυνατά και γρήγορα πλέον, αν ο χρήστης είναι πιο απαιτητικός θα χρειαστεί να κοιτάξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τον επεξεργαστή, την RAM αλλά και τον χώρο αποθήκευσης.
Ο Kotsovolos έχει και το πλάνο δόσεων με 10 ευρώ τον μήνα και πληθώρα επιλογών από tablet των Samsung, MLS, Lenovo και άλλους, σε τιμές κατάλληλες για όλους.
Archos 80b Xenon
Low budget Tablets
Το οικονομικό tablet μπορεί να είναι μέχρι 8 ιντσες, εφοδιασμένο με κάμερα και κάρτα μνήμης και απλό διπύρηνο επεξεργαστή.
Για τους μαθητές
• Ευκολία μετακίνησης
• Αναπαραγωγή μουσικής
• Αναπαραγωγή βιντεο μέσω YouTube
• Αναπαραγωγή ταινιών μέσω της αποσπώμενης κάρτας μνήμης
• Περιήγηση στο διαδίκτυο
Για τους γονείς
• Καταγραφή και αποθήκευση σημειώσεων
• Περιήγηση στο διαδίκτυο
• Αναπαραγωγή μουσικής
• Αναπαραγωγή βιντεο μέσω YouTube
• Αναπαραγωγή ταινιών μέσω της αποσπώμενης κάρτας μνήμης
HP Stream 5900
Mid budget Tablets
Σε ένα tablet μέσης τιμής έχουμε αυτά που διαθέτουν οθόνη μεταξύ 8 και 9.7 ιντσών ανάλυσης FullHD, με τετραπύρηνο επεξεργαστή, οπίσθια και εμπρόσθια κάμερα, κάρτα μνήμης για όσα δε διαθέτουν μεγάλη ενσωματωμένη μνήμη και ικανότητα προσάρτησης αποσπώμενου δίσκου, όπως και σύνδεσης του tablet με κάποια οθόνη/τηλεόραση.
Για τους μαθητές
Επιπλέον των low budget tablet
• Συγγραφή εργασιών μέσω σύνδεσης bluetooth πληκτρολογίου στο tablet
• Αναπαραγωγή μουσικής
• Αναπαραγωγή video games
• Αναπαραγωγή ήχου/εικόνας/μουσικής από αποσπώμενο δίσκο
Για τους γονείς
Επιπλέον των low budget tablet
• Αναπαραγωγή ταινιών μέσω της αποσπώμενης κάρτας μνήμης
• Αναπαραγωγή video games, ειδικά εκπαιδευτικά για την βοήθεια εκμάθησης και μόρφωσης του παιδιού μέσω αυτών
Lenovo Yoga 2 tablet
High budget Tablets
Tablets τα οποία διαθέτουν τουλάχιστον 9.7″ οθόνης και πάνω, με ανάλυση υψηλότερη από FullHD μέχρι 2Κ. Τα tablet αυτά διαθέτουν τετραπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη RAM απο 2GB και πάνω, διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό πληκτρολόγιο, εξωτερικό δίσκο και με τηλεόραση για προβολή των περιεχομένων του tablet σε οθόνη/τηλεόραση.
Επιπλέον των mid budget tablet
• Σύνθεση μουσικής
• Επεξεργασία FullHD video
• Επεξεργασία φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης
iPad Air 2 Wi-Fi
3G/ 4G tablets
Τα tablet πλέον είναι καθημερινός σύντροφος και δεν είναι λίγες οι στιγμές που χρειάζεται να το έχεις μαζί σου, μακριά από το Wi-Fi του σπιτιού. Τα 3G/4G tablets σου προσφέρουν εκτός από την δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi, την σύνδεση στο internet μέσω δικτύων κινητής 3G/4G. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οπουδήποτε είσαι μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι χωρίς να ψάχνεις για κάποιο ανοικτό hotspot.
Wi-Fi tablets
Τα Wi-Fi tablets είναι συνήθως πιο οικονομικά από τα 3G/4G tablets, αλλά αν εξαιρέσεις αυτή την διαφορά είναι εξίσου ικανά. Χιλιάδες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για κατέβασμα οι οποίες θα ικανοποιήσουν κάθε χρήστη  και θα τον διασκεδάσουν.

About Freegr network

Από το Blogger.