τεχνολογία

Τίτλοι τέλους για την 8η γενιά Core CPUs της Intel

Η εταιρία αποφάσισε να θέσει εκτός αγοράς την όγδοη γενιά επεξεργαστών Core, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018. Η σειρά περιλαμβάνει τουλάχιστον 34 μοντέλα (που αφορούν κυρίως το desktop) από τα οποία ξεχωρίζουν οι Core i5 8600K, Core i7 8700K που έθεσαν το 2018 τις βάσεις όντα κάποια από τα ταχύτερα CPUs της αγοράς.
 Η Intel έχοντας ήδη την 10η γενιά στην αγορά και με την 9η γενιά να συνεχίζει να βρίσκεται στα καταστήματα, ίσως η κίνηση γίνεται για να δώσει πολύτιμο 'χώρο' στη παραγωγή των νεότερων επεξεργαστών της που κατασκευάζονται και πάλι στα 14nm της εταιρίας. 
 Πρακτικά με την παύση παραγωγής να μπαίνει σε τροχιά άμεσα, πηγές δηλώνουν ότι θα υπάρχει αρκετό απόθεμα πολλών μοντέλων μέχρι και το τέλος του έτους, τόσο στα ράφια των καταστημάτων όσο και στην OEM αγορά, των προ-συναρμολογημένων δηλαδή υπολογιστών.
 Αυτό για την ώρα δεν επηρεάζει αρκετά τις πωλήσεις της 9ης γενιάς επεξεργαστών, όμως και εκεί βλέπουμε κάποια μοντέλα να εξαφανίζονται από την αγορά όπως ο Core i9 9900KS με την ιδιαίτερη συσκευασία του, όπου λέγεται ότι δε θα υπάρξει ξανά στα καταστήματα, κάνοντας χώρο για τη νεότερη οικογένεια των Comet Lake.

About Freegr network

Από το Blogger.