ειδήσεις

Λεφτά από cryptocurrency σε βάρος των χρηστών βγάζει ο Brave browser

Ο Brave υποτίθεται ότι είναι πιο ασφαλής από τον κλασικό Chrome και δίνει βάση στην προστασία των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει cryptocurrency στους χρήστες μέσω ενός referral προγράμματος, ανάλογα με το πόσοι κατεβάζουν τον browser.
Όλα καλά λες μέχρι εδώ, για όσους το πιστεύουν, αλλά πρόσφατα έπιασαν στα πράσα τον Brave να χρησιμοποιεί το δικό του referral code στα links των ιστοσελίδων ανταλλαγής cryptocurrency.
Ο @Cryptonator1337 δημοσίευσε στο Twitter πως μόλις μπήκε στη σελίδα “binance[.]us” διαπίστωσε ότι μετά το URL της σελίδας υπήρχε ένα referral code που προφανώς δεν ήταν δικό του. Σύμφωνα με το Android Police, η Brave Software παίρνει 20% bonus για κάθε λογαριασμό που δημιουργείται με το referral code της.
So when you are using the @brave browser and type in "binance[.]us" you end up getting redirected to "binance[.]us/en?ref=35089877" - I see what you did there mates 😂

677 people are talking about this
Στην πορεία, έγινε γνωστό ότι η Brave Software χρησιμοποιεί το ίδιο κόλπο σε πολλές σελίδες του είδους. Επίσης, ο co-founder και CEO, Brendan Eich, παραδέχτηκε στο Twitter πως όντως το referral code που βγαίνει στα links είναι της εταιρείας του.
Εγώ θα πω ότι αν οι σελίδες αυτές δεν έχουν πρόβλημα που η Brave Software χρησιμοποιεί τα προγράμματα τους με τέτοιο τρόπο, τότε όλα είναι μία χαρά. Αλλά, ήταν τελείως λάθος η τακτική του να μην ενημερώνει τους χρήστες γι’ αυτό.

Anyway, η εταιρεία θα προσθέσει ρύθμιση στον Brave browser για την απενεργοποίηση της προσθήκης του referral code. Μάλλον, θα είναι διαθέσιμη από την επόμενη stable έκδοση.

About Freegr network

Από το Blogger.