freegr

PlayStation 5 και τα πρώτα Games του

Πριν από λίγες ώρες η Sony πραγματοποίησε τα online αποκαλυπτήρια του PlayStation 5, ενώ μαζί με την φουτουριστικής σχεδίασης κονσόλα, μας έδειξε και τα πρώτα αποκλειστικά παιχνίδια που θα δούμε με το λανσάρισμα προς το τέλος του έτους. Η εταιρία θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5 σε δύο μορφές, μια με ενσωματωμένο Ultra HD Blu-ray drive, όπως συνηθίζεται, ενώ από τη πρώτη κιόλας ημέρα θα υπάρξει η "all digital" έκδοση, χωρίς το οπτικό μέσο, που θα διαφέρει ελαφρώς στην εμφάνιση λόγω αυτού, η οποία θα τρέχει παιχνίδια μόνο σε ψηφιακή μορφή.
Η εμφάνιση της κονσόλας, με τις ιδιαίτερες γραμμές και τα δύο λευκά και κυρτά καλύμματα που αγκαλιάζουν το σκούρο κέντρο της κονσόλας, έγινε γρήγορα τροφή για δεκάδες memes στο διαδίκτυο και ξεφεύγει αρκετά από τη σχεδίαση των τωρινών συστημάτων της, δείχνοντας έτσι μια σαφή αλλαγή πλεύσης της Sony, τουλάχιστον στο σχεδιαστικό κομμάτι. Η Sony αναφέρεται στην 'bold' σχεδίαση της κονσόλας και δε ξεχνάει να μας πει πως στο software κομμάτι, έχουν εργαστεί κορυφαίοι developers όμοιοι με αυτούς που βρίσκονταν στην ανάπτυξη του λογισμικού για το εξίσου δημοφιλές PlayStation 4. Το hardware του PlayStation 5 είναι λίγο πολύ γνωστό και το έχουμε καλύψει σε παλιότερες αναρτήσεις. Οκτώ Zen 2 πυρήνες της AMD με SMT για διπλασιασμό των threads, τρέχουν στα 3.5GHz, με δυναμικό clock speed για εξοικονόμηση ενέργειας και 16GB συνολικής μνήμης RAM μαζί με μια RDNA 2 GPU, θέτουν τις βάσεις για μια ισχυρή κονσόλα που θα μπορεί να τρέξει παιχνίδια σε υπερ-υψηλές αναλύσεις όπως 4K UHD. Ο SSD θα πλαισιώνεται από έναν custom και πολυκάναλο controller και οι επιδόσεις του βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους που κυκλοφορούν στην αγορά (ακόμη και στην αγορά του PC), ενώ επικοινωνεί με το σύστημα μέσω του διαύλου PCI-e Gen 4 και αυτό, λόγω της AMD πλατφόρμας στο εσωτερικό.
Πέρα από το σύγχρονο hardware που θα ενσωματώνει το PlayStation 5, πολλοί θα είναι και οι τίτλοι που θα κυκλοφορήσουν μαζί όπως το Grand Theft Auto V, που αποτέλεσε έκπληξη στη παρουσίαση αφού κατάφερε να μείνει στην επικαιρότητα για δύο γενιές κονσολών, το 2013 όταν πρωτοκυκλοφόρησε με κίνητρο τις τότες νέες κονσόλες και φέτος, με τη κυκλοφορία του PlayStation 5. Σημειώνεται ότι η Rockstar θα διαθέσει μαζί και τρεις μήνες δωρεάν στο GTA Online, ενώ το παιχνίδι θα περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις στον οπτικό τομέα για να εκμεταλλευτεί πλήρως τις αυξημένες επιδόσεις του νέου hardware. Μερικά ακόμα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής: NBA 2K21 με υψηλής ποιότητας γραφικά και animation, όπως φάνηκαν από το επίσημο trailer του. Hitman 3, όπου η IO Interactive υπόσχεται καθηλωτικό gameplay βάζοντάς μας στη θέση του γνωστού Agent 47. Gran Turismo 7 που μας μεταφέρει αληθοφανή τοπία και αυτοκίνητα με τη γνωστή συνταγή της Sony. Spider-Man: Miles Morales, όπου ακολουθούμε τα χνάρια του χαρακτήρα της Marvel σε μια δημιουργία της εξαιρετικής Insomniac Games. Horizon Forbidden West, όπου η Guerilla μας ρίχνει σε μια συναρπαστική περιπέτεια και τέλος το Resident Evil Village που υπόσχεται να μας κρατήσει σε αγωνία με ένα χιονισμένο σκηνικό σε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο link της πηγή

About Freegr network

Από το Blogger.