τεχνολογία

XR chip της Huawei υποστηρίζει αποκωδικοποίηση 8K για VR/AR

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω των αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, η Huawei συνεχίζει να δημιουργεί νέα chipsets μέσω της θυγατρικής HiSilicon. Αυτή τη φορά δεν έχουμε κάτι καινούργιο που να αφορά τα smartphones, αλλά το πρώτο XR chip της εταιρείας που προορίζεται για χρήση σε VR και AR headsets.
Το XR chip της Huawei ενσωματώνει GPU και NPU (για διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης με ισχύ έως 9teraflops), υποστηρίζει αποκωδικοποίηση περιεχομένου σε ανάλυση έως 8K και ανάλυση έως 42.7PDD (pixels per degree) για κάθε μάτι. Στην περίπτωση των λύσεων εικονικής πραγματικότητας, η ιδανική ανάλυση για κάθε μάτι είναι στα 60PDD, αλλά μέχρι σήμερα οι διαθέσιμοι επεξεργαστές φτάνουν έως τα 21.3PPD για αποκωδικοποίηση περιεχομένου 4K.

rokid-vision.jpg
Η πρώτη εφαρμογή του XR chip θα γίνει στο Rokid Vision, ένα AR headset από μια κινέζικη startup που θυμίζει γυαλιά ηλίου. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει από μία ανεξάρτητη οθόνη σε κάθε μάτι και προσφερεί γωνία θέασης 40° και ανάλυση 1080p 3D. Σύμφωνα με τη Rokid, η εμπειρία που προσφέρει θυμίζει αυτήν μιας 3D τηλεόρασης με ανάλυση HD από απόσταση 4 μέτρων.
Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το Rokid Vision προορίζεται για χρήση στους τομείς της ασφάλειας, εκπαίδευσης, εμπορίου, εκθέσεων και βιομηχανίας, και όχι στον χώρο του entertainment.

About Freegr network

Από το Blogger.