athens

Γεωτεχνικές έρευνες για υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο


 Την έναρξη των γεωτεχνικών ερευνών για την χάραξη των νέων υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο που θα φέρουν μία νέα εποχή σε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 11 ελληνικών νησιών ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου 3rd InvestGR Forum 2020.

Πρόκειται για έργο, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα συνδέσει αφ’ ενός την Αττική με νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και την Κρήτη και αφ’ ετέρου την Κέρκυρα με την ηπειρωτική χώρα θα διευρύνει το αποτύπωμα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στα δίκτυα της Ελλάδας και θα φέρει νέες δυνατότητες για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας σημείωσε ότι η Vodafone επένδυσε πάνω από 2 δισ. ευρώ σε υποδομές και υπηρεσίες νέας γενιάς στα χρόνια της κρίσης και υπήρξε η πρώτη εταιρεία που προχώρησε σε μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Vodafone να προχωρήσει στη διάθεσή υπηρεσιών 5G μόλις αποκτήσει φάσμα εν όψει του επικείμενου διαγωνισμού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Η Vodafone έχει προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις στο κινητό της δίκτυο, ώστε να είναι έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες, αμέσως μόλις αποκτήσουμε φάσμα. Ο δικός μας εμπορικός σχεδιασμός θα ακολουθήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και έως το 2023 θα έχουμε καλύψουμε με 5G το 60% της Ελλάδας» πρόσθεσε.

O κ. Μπρουμίδης τοποθετήθηκε και για το ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι προτεραιότητές του γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και την «πράσινες» πολιτικές βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. «Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μίας ιστορικής ευκαιρίας να χρηματοδοτήσει και να καλύψει το κενό τομέων στους οποίους διαχρονικά υστερεί. Αυτή η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πυρήνα των δικών μας δραστηριοτήτων. Για εμάς, τέσσερις θα πρέπει να είναι οι πυλώνες εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου: Ψηφιακές δεξιότητες, 5G, ψηφιοποίηση επιχειρήσεων, ψηφιακό κράτος» εξήγησε.

Επίσης, σχολίασε ότι οι ψηφιακές δεξιότητές, οι οποίες αποτελούν κορυφαίο πυλώνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, έχουν ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογής στην οικονομία και η καλλιέργειά τους είναι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τόνισε τον ευεργετικό ρόλο στην ανάπτυξη που μπορεί να διαδραματίσει η επιτάχυνση της κατασκευής και γεωγραφική επέκταση του 5G σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, μέσα από πιλοτικά έργα ανοικτών δικτύων ασύρματης πρόσβασης (Open RAN) που υπόσχονται τεράστιες δυνατότητες όπως «έξυπνες πόλεις» και νοσοκομεία, ψηφιακές τεχνολογίες σε σχολεία και πανεπιστήμια, «έξυπνη» γεωργία κτλ., αλλά και ευκαιρίες ανάδειξης σε ελληνικές επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – κάτι που βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής της Vodafone- διότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και τον βασικό εργοδότη του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται επειγόντως εκείνα τα τεχνολογικά εφόδια που θα τις επιτρέψουν να αναπτυχθούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να αντέξουν την ύφεση που προκαλείται εξ αιτίας της πανδημίας. Το πεδίο ανάπτυξης μέσα από την ψηφιοποίηση τους είναι τεράστιο και πιστεύουμε ότι το κράτος οφείλει να τις υποστηρίξει σε αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι αλλαγές που προκαλεί η πανδημία επιταχύνει και την ανάγκη για ψηφιοποίηση του κράτους και διανοίγει τεράστιες ευκαιρίες για πόλεις και οργανισμούς να κάνουν το ψηφιακό άλμα, να προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις και να επιτύχουν θεαματική εξοικονόμηση πόρων. «Τα παραδείγματα που βλέπουμε από τον όμιλό μας σε όλη την Ευρώπη – μέσα από το Internet of Things και άλλες νέες τεχνολογίες – είναι αναρίθμητα. Το πεδίο εφαρμογής είναι πραγματικά τεράστιο και μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η ώρα είναι τώρα» κατέληξε.

About Freegr network

Από το Blogger.