Οι μηχανικοί του Stanford και η Samsung ασχολούνται εδώ και αρκετό καιρό με ένα πολύ ενδιαφέρον project το οποίο είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στο κοινό. Πρόκειται για την οθόνη με την υψηλότερη πυκνότητα στον κόσμο, 10.000 PPI.
Η τεχνολογία βασίζεται σε εξαιρετικά λεπτά ηλιακά πάνελ τα οποία συνοδεύονται από μία νέα αρχιτεκτονική για OLED οθόνες. Θεωρητικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε τηλεοράσεις και οθόνες smartphones, αλλά η Samsung θεωρεί ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα VR headsets γιατί θα εξαλείψει το λεγόμενο “screen door effect”.
Το screen door effect είναι εμφανές σε κάθε VR headset που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο χρήστης μπορεί να δει το κενό μεταξύ μεμονωμένων pixel, επειδή τα μάτια του απέχουν ελάχιστα εκατοστά από την οθόνη. Αυτό οφείλεται στη χαμηλή πυκνότητα των οθονών που έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση τους οι εταιρείες.
Η νέα αρχιτεκτονική της Samsung βασίζεται σε films που εκπέμπουν λευκό φως, ένα ασημένιο στρώμα, και ένα ανακλαστικό μέταλλο που αλλάζει τις ανακλαστικές του ιδιότητες και διαχέει συγκεκριμένα χρώματα. Κάπως έτσι έχεις μία οθόνη υψηλής πυκνότητας χωρίς να θυσιάζεις τη φωτεινότητα.
Βέβαια, δεν είναι όλα τόσο τέλεια στον κόσμο των 10.000 PPI. Η επεξεργασία τόσων πολλών pixel απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει hardware διαθέσιμο για προσωπικές συσκευές που μπορεί να αντεπεξέλθει σε μία τόσο απαιτητική εργασία.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου