freegr

Data Center της Microsoft στην Ελλάδα με 1 δις αλλά σε...28 χρόνια! Μισή χαρά της Κυβέρνησης ξανά..


 Σημαντική επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το πρωί, από τον πρόεδρο της αμερικάνικης εταιρείας Brad Smith, τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο (CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα) και τον πρωθυπουργό 

O θησαυρός όμως είναι θετικός μεν αλλά έχει μαρκοπρόθεσμο στόχο καθώς η επένδυση του 1 δις θα εξελιχθεί σε....28 χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι ζήσε Μάη μου να φας...τεχνολογία...

Η Microsoft θα κατασκευάσει στην Αττική κόμβο Data Center για τις ανάγκες της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η αξία της επένδυσης εκτιμάται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ με την προστιθέμενη αξία της να φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

Για την υλοποίησή της εργάστηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δύο υπουργοί, ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Η πρώτη επαφή του πρωθυπουργού με τον Brad Smith για το θέμα αυτό έγινε φέτος στις αρχές του χρόνου στο παγκόσμιο οικονομικό forum στο Νταβός.

Το γεγονός ότι η Microsoft δημιουργεί κόμβο Data Center στην Ελλάδα δείχνει ότι η χώρα μας θεωρείται ασφαλής γεωπολιτικά και έτοιμη να δεχθεί μια μεγάλη τεχνολογική επένδυση για την οποία έχει σημασία η περιοχή.

About Freegr network

Από το Blogger.