freegr

G7: Ανησυχία για τις αυξημένες ransomware επιθέσεις


Οι υπουργοί Οικονομικών του G7 είπαν ότι οι ransomware επιθέσεις έχουν αυξηθεί και έχουν γίνει πιο πολύπλοκες τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι συμμορίες που κρύβονται πίσω από αυτές, συνδέονται συχνά με κρατικές hacking ομάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς στον κυβερνοχώρο, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ransomware επιθέσεων που στοχεύουν νοσοκομεία, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σχολεία και άλλες κρίσιμες υποδομές σε G7 χώρες.

Η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 δίνει περισσότερες ευκαιρίες για την πραγματοποίηση ransomware επιθέσεων. Οι ερευνητές παρατήρησαν ραγδαία αύξηση στις phishing επιθέσεις που σχετίζονταν με τον COVID-19 και στόχευαν στη διανομή κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του ransomware.

Οι ransomware συμμορίες απαιτούν πληρωμές κυρίως σε εικονικά νομίσματα για τη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η πληρωμή μπορεί να προωθήσει την κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο. Ενισχύονται οι hackers και χρηματοδοτούνται παράνομες δραστηριότητες. Υπάρχει κίνδυνος για ξέπλυμα χρημάτων, χρηματοδότηση τρομοκρατίας και χρηματοδότηση άλλων παράνομων χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων“, ανέφεραν οι χώρες του G7.Οι ειδικοί του G7 επεσήμαναν ότι οι ransomware επιθέσεις συχνά περιλαμβάνουν πληρωμές σε cryptocurrencies.

ransomware

Οι υπουργοί και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών συνιστούν προσοχή στη διαχείριση cryptocurrencies.

Οι ransomware επιθέσεις μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τα θύματα και για όσους σχετίζονται με αυτά. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κόστος. Διαταράσσονται και κρίσιμοι τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της υγειονομικής περίθαλψης. Επίσης, η έκθεση εμπιστευτικών πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές“, είπαν οι Υπουργοί.Ο οργανισμός οικονομικών G7 δεσμεύτηκε να πάρει μέτρα για τον περιορισμό αυτής της απειλής.

Ο οργανισμός G7 θα συνεργαστεί με τους χρηματοοικονομικούς μας τομείς για την καταπολέμηση του ransomware. Το G7 υπενθυμίζει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι η πληρωμή των λύτρων συνεπάγεται οικονομική δραστηριότητα και ως εκ τούτου υπόκειται στους νόμους και κανονισμούς AML / CFT“, είπαν οι υπουργοί.

Σύμφωνα με το Securityaffairs, οι υπουργοί είπαν ότι το γεγονός ότι οι εγκληματίες συχνά απαιτούν την πληρωμή λύτρων σε εικονικά χρήματα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και μεγιστοποιεί την ανάγκη εφαρμογής προτύπων της FATF.

About Freegr network

Από το Blogger.