freegr

Οι πωλήσεις PC Στον κόσμο εκτοξεύονται με νέο ρεκόρ δεκαετίας

 


Καθώς η πανδημία covid-19 παραμένει, αναγκάζοντας περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν και να εκπαιδεύσουν/τούν από το σπίτι, η αγορά υπολογιστών βλέπει μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια αγορά Η/Υ αυξήθηκε 12,7% από πέρυσι σε 72,2 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2020, σηματοδοτώντας τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία 10 χρόνια.

Η αύξηση ρεκόρ ακολουθεί μια μάλλον ασθενή ανάκαμψη το πρώτο τρίμηνο. Όμως, μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις άρχισαν να αυξάνονται και στη συνέχεια ήρθε η έκρηξη. Οι αποστολές φορητών υπολογιστών έφτασαν τις 64 εκατομμύρια μονάδες, σχεδόν φτάνοντας το υψηλότερο ρεκόρ των 64,6 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών που στάλθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2011.

 

Όλα αυτά οφείλονται  σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία COVID-19, με τη ζήτηση για υπολογιστές να συνεχίζει να αυξάνεται εν μέσω των δεύτερων κυμάτων του ιού σε πολλές χώρες. Επιπλέον, πολλές εταιρείες προσβλέπουν στη μετά COVID-19 εποχή και συγκεκριμένα έχουν υιοθετήσει μακροπρόθεσμες μεταβάσεις σε απομακρυσμένη εργασία, σύμφωνα με την Canalys.

 

"Τα διαρκή αποτελέσματα αυτής της πανδημίας στον τρόπο εργασίας, μάθησης και συνεργασίας των ανθρώπων θα δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για τους πωλητές υπολογιστών τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Rushabh Doshi, Διευθυντής Ερευνών της Canalys. "Καθώς η γραμμή μεταξύ της επαγγελματικής και της οικιακής ζωής είναι όλο και πιο ασαφής, καθίσταται σημαντικό να τοποθετηθούν οι συσκευές σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης, με έμφαση στην κινητικότητα, τη συνδεσιμότητα, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ποιότητα οθόνης και ήχου".


Ενώ η πανδημία COVID-19 μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη για την αναβίωση του υπολογιστή, δεν πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος λόγος. Η αγορά υπολογιστών στο σύνολό της ήταν αρκετά συναρπαστική τον περασμένο χρόνο. Τόσο η AMD όσο και η Intel έχουν παρουσιάσει νέους επεξεργαστές φορητών υπολογιστών και η μάχη στην επιφάνεια εργασίας δεν ήταν ποτέ πιο έντονη, με τους Ryzen να προσφέρουν έναν πολύ αναγκαίο ανταγωνισμό στην αγορά.

 

Ομοίως, η NVIDIA δημιούργησε έντονο ενθουσιασμό στον χώρο παιχνιδιών για υπολογιστές με τη σειρά GeForce RTX 30xx. Tόσο έντονο, που οι νεότερες GPU είναι πιθανό να εξαντληθούν μέχρι το επόμενο έτος, λόγω της τεράστιας ζήτησης. Η AMD διαθέτει επίσης μια νέα γενιά καρτών γραφικών που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 28 Οκτωβρίου.

 

Όσον αφορά στους OEMη Lenovo κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς Η/Υ στο 24,3%, ακριβώς μπροστά από την HP στο 23,6%. Η Dell βρίσκεται στην τρίτη θέση στο 15,1%, ακολουθούμενη από την Apple στο 8,1%, την Acer στο 7,1% και όλοι οι άλλοι συνδυαστικά φτάνουν στο 21,8%.

About Freegr network

Από το Blogger.