Προς τους πολέμιους της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης


Πριν από περίπου είκοσι χρόνια βρισκόμαστε με παρέα σε ένα καλό εστιατόριο της εποχής εκείνης. Οταν ήλθε το γκαρσόνι για να πάρει την παραγγελία μας, κρατούσε μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή (δεν υπήρχαν έξυπνα κινητά τότε) και με ηλεκτρονικό στυλό
κατέγραφε τις επιλογές μας. Οταν ολοκλήρωσε την παραγγελία και αποσύρθηκε, μία από τις κυρίες της παρέας παραπονέθηκε για τον τρόπο καταγραφής της παραγγελίας μας. Το θεωρούσε απαράδεκτο για ένα τόσο καλό εστιατόριο να χρησιμοποιεί μηχανάκια για την παραγγελιοληψία και όχι το παραδοσιακό μπλοκάκι και στυλό. Δεν ήθελε και πολύ για να ανάψει η συζήτηση. Προσπάθησα να εξηγήσω στην κυρία τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής καταγραφής: Αυτόματη και άμεση ενημέρωση της κουζίνας για την ετοιμασία, αυτόματη καταγραφή στο ταμείο για τη χρέωση, ολοκληρωτικός περιορισμός λαθών κατά την αντιγραφή της παραγγελίας και σημαντική οικονομία σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Ηταν αδύνατο να πεισθεί. Σήμερα, σχεδόν παντού η παραγγελιοληψία γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα έχετε συναντήσει ανθρώπους οι οποίοι για όλα τα κακά της ανθρωπότητας έχουν βρει τον ένοχο που είναι η τεχνολογία και η διασπορά της με την παγκοσμιοποίηση. Εχουν πολλά επιχειρήματα και συνήθως είναι πολύ φανατικοί στις απόψεις τους. Ενα από τα εύλογα επιχειρήματά τους αφορά το φαινόμενο ότι σήμερα οι άνθρωποι έχουν πάψει να επικοινωνούν διά ζώσης και ασχολούνται με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή παίζουν με τα κινητά τους. Η κακή χρήση της τεχνολογίας δεν μπορεί να είναι το κριτήριο για το αν αυτή είναι καλή ή κακή. Η ανακάλυψη της φωτιάς θεωρείται ένα σημαντικό επίτευγμα του ανθρώπου, αλλά η φωτιά έκαψε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και με φωτιά ο Νέρων κατέστρεψε τη Ρώμη. Ας δούμε πώς η τεχνολογία άλλαξε τη ζωή μας στα τελευταία χρόνια. 

Ιατρική. Τον τελευταίο χρόνο βαρεθήκαμε να βλέπουμε θαλάμους νοσοκομείων είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Τους θεωρούμε μέρος της καθημερινότητάς μας και έτσι χάνουμε την ουσία. Εχετε προσέξει ότι σε όλες τις μονάδες τα ηλεκτρονικά μηχανήματα δεσπόζουν; Μια σύγκριση με φωτογραφίες από τα νοσοκομεία του 1918, γεμάτα αρρώστους από την Ισπανική γρίπη, είναι αρκετή για να μας κάνει να εκτιμήσουμε τη σημερινή εποχή. Στις παλαιές φωτογραφίες βλέπουμε μόνο κρεβάτια, γιατρούς και νοσοκόμες. Στις σύγχρονες εικόνες κάθε κρεβάτι περικλείεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα. Μπορεί κάποιος να εκτιμήσει τη συνεισφορά της τεχνολογίας στη σωτηρία των αρρώστων; Αν κάθε ζωή θεωρείται ανεκτίμητη, τότε και η προσφορά της τεχνολογίας είναι ανεκτίμητη. Μπορεί κάποιος να εκτιμήσει αυτή την προσφορά στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων; Το σημαντικότερο επίτευγμα αφορά τα εμβόλια. Χάρις στη Βιοτεχνολογία δημιουργήθηκαν εμβόλια σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ προηγούμενα εμβόλια ήθελαν πάρα πολλά χρόνια για να δημιουργηθούν και να δοκιμαστούν. 

Αφού θίξαμε την Ισπανική γρίπη, αξίζει να δούμε μερικές λεπτομέρειες. Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι πέθαναν από τη γρίπη. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Βρισκόμαστε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η λογοκρισία στις εμπόλεμες χώρες έκρυβε τους νεκρούς ώστε να διατηρήσει το ηθικό υψηλό. Μόνο η Ισπανία που δεν μετείχε στον πόλεμο, έδινε τα σωστά στοιχεία, γι’ αυτό και έδωσε το όνομά της στη γρίπη. Εκτιμάται ότι πέθαναν από 17 εκατομμύρια μέχρι 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπάρχουν ακόμα εκτιμήσεις που ανεβάζουν το πλήθος στα 100 εκατομμύρια. Ποτέ δεν θα μάθουμε.
Η αναφορά στην Ισπανική γρίπη είναι πολύ χρήσιμη, γιατί καταρρίπτει άλλον ένα μύθο: Τον μύθο ότι για την COVID-19 φταίει η Παγκοσμιοποίηση. Τότε, το 1918, η Παγκοσμιοποίηση ήταν άγνωστη λέξη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη γρίπη που ξεκίνησε από το Κάνσας των ΗΠΑ να εξαπλωθεί παντού, πριν καν συνειδητοποιήσουν τι τους χτύπησε. Τουλάχιστον, σήμερα με την Παγκοσμιοποίηση γνωρίζουμε αμέσως τι συμβαίνει στην άκρη του κόσμου και μπορούμε να δράσουμε καλύτερα.

Ποιότητα ζωής. Μόνο εμείς οι «παλαιοί» μπορούμε αληθινά να εκτιμήσουμε την τεράστια αλλαγή στην ποιότητα της σύγχρονης ζωής μας. Οι νέοι που δεν έζησαν τις δυσκολίες της εποχής μας, δεν μπορούν να καταλάβουν για το τι συζητάμε. Ενα μικροαστικό νοικοκυριό σήμερα διαθέτει τόσες ευκολίες που μόνο τα πολύ πλούσια σπίτια στο παρελθόν μπορούσαν να αποκτήσουν. Αρχίστε από την παγωνιέρα. Οποιοσδήποτε κάτω των 60 χρόνων δεν θα γνωρίζει τι είναι. Πού να φανταστεί ένα σπίτι χωρίς ψυγείο, όπου κάθε πρωί θα περνούσε από τη γειτονιά ο παγοπώλης για να αγοράσει η νοικοκυρά μία ή ακόμα και μισή κολόνα πάγου, να τη βάλει στην παγωνιέρα για να έχει δροσερό νερό και να διατηρήσει τα τρόφιμα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το πλυντήριο ρούχων, το πλυντήριο πιάτων, τον ηλεκτρικό φούρνο και όλες τις συσκευές που σήμερα βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα σπίτια.

Εκεί όμως που έγινε πραγματική επανάσταση είναι στο αυτοκίνητο. Πρόλαβα την Αθήνα χωρίς φανάρια κυκλοφορίας και χωρίς μονόδρομους. Ηταν τόσο λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν, ώστε ούτε φανάρια ούτε μονόδρομοι χρειάζονταν για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Σήμερα, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τόσο πολλά αυτοκίνητα, αλλά να μην υπάρχουν θέσεις για να παρκάρουν. Διερωτήθηκε κανείς από τους πολέμιους πόσο θα κόστιζε ένα αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση των ρομπότ; Θα κόστιζε όσο μια Rolls Royce.

Ανθρώπινος μόχθος. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η δουλειά του εργάτη αλλά και του υπαλλήλου έχει διευκολυνθεί σημαντικά χάρις στην τεχνολογία. Εχω φωτογραφίες από τη δεκαετία του ’60 με τους οικοδόμους να κουβαλάνε στον ώμο κουβάδες με τσιμέντο για να τους ανεβάσουν με τα πόδια στους πάνω ορόφους μιας οικοδομής. Σήμερα, γερανοί και άλλα μηχανήματα έχουν διευκολύνει την κατάσταση αυτή. Στη γεωργία δεν υπάρχει σήμερα γεωργός χωρίς τρακτέρ και άλλα μηχανήματα. Στα γραφεία, με τους υπολογιστές πολλές από τις βαρετές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες έχουν εκλείψει εντελώς. Χάρις στην τεχνολογία, οι ώρες εργασίας έχουν περιοριστεί και είναι βέβαιο ότι θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, ώστε ο άνθρωπος να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Μακροζωία και ευζωία. Η συνηθέστερη ευχή μας είναι τα «Χρόνια Πολλά». Σε όλο τον κόσμο το προσδόκιμο της ζωής συνεχώς μεγαλώνει χάρις στην τεχνολογία και στην καλύτερη ζωή που μας εξασφαλίζει. Για το διάστημα 1950-2017 το προσδόκιμο της ζωής σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε σημαντικά: Ανδρες από 48,1 σε 70,5 χρόνια και Γυναίκες από 52,9 σε 75,6 χρόνια. Ειδικά εμείς στην Ελλάδα έχουμε ακόμα ψηλότερο: Ανδρες 78,5 και Γυναίκες 83,8. Πέρα από την επιμήκυνση της ζωής και η εξωτερική εμφάνιση έχει σημαντικά βελτιωθεί χάρις στην καλύτερη ζωή που απολαμβάνουμε. Στη δική μου εποχή οι ωραίες γυναίκες και οι ωραίοι άνδρες ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα και δακτυλοδειχτούμενοι. Σήμερα, χάρις στην προσωπική φροντίδα και στην καλύτερη ζωή, η εξωτερική εμφάνιση των νέων ανδρών και γυναικών είναι «χάρμα οφθαλμών».

Γνώση. Με το Διαδίκτυο έχουμε πρακτικά όλη τη γνώση της ανθρωπότητας στα «δάκτυλά» μας. Μπορούμε να επισκεφθούμε οποιοδήποτε μουσείο από τον καναπέ μας. Μπορούμε να ακούσουμε την καλύτερη ορχήστρα από την παραλία που βρισκόμαστε. Η τέχνη και η γνώση ήταν προνόμιο μόνο των βασιλιάδων και των πολύ πλουσίων. Χάρις στην τεχνολογία όλα αυτά είναι προσιτά σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους. Το κινητό τηλέφωνο άλλαξε τη ζωή στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της γης, δίνοντας άλλες δυνατότητες στους κατοίκους τους.

Συμπέρασμα. Οπως πολύ εύστοχα το διατύπωσε στην καταπληκτική ομιλία του ο Barak Obama, στην επίσκεψή του στην Αθήνα (16 Νοεμβρίου 2016): «…αν κάποιος ήθελε να διαλέξει στα τυφλά μια εποχή για να γεννηθεί, θα διάλεγε τη σημερινή. Γιατί ο κόσμος δεν ήταν ποτέ, συλλογικά, πλουσιότερος, καλύτερα εκπαιδευμένος, υγιέστερος και με λιγότερη βία. Είναι δύσκολο να το φανταστούμε παρακολουθώντας αυτά που βλέπουμε στις ειδήσεις, αλλά είναι αλήθεια. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης παγκόσμιας οικονομίας».

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty lapt laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts

Main Tags

About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

JSON Variables