freegr

SSD με 32TB και αστρονομική ταχύτητα


 Η κάρτα που βλέπετε στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο με πρώτη ματιά περνάει σαν κάποια GPU της Gigabyte. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαφέρει. Υποδεχθείτε τον νέο Aorus Xtreme AIC SSD της Gigabyte, ο οποίος ενσωματώνει οκτώ m.2 Gen4 δίσκους σε μια κοινή πλακέτα που χρησιμοποιεί PCI θύρα για σύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα και έχει σύστημα ψύξης τύπου κάρτας γραφικών με δύο ανεμιστήρες.

Στόχος της εταιρίας με τον Aorus Xtreme AIC SSD είναι να πλησιάσει τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες που επιτρέπει το PCIe 4.0 πρότυπο, προσφέροντας συγχρόνως άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Έτσι, οι κάτοχοί του θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 32 ΤΒ αποθηκευτικού χώρα, τα οποία θα είναι προσβάσιμα με ταχύτητες έως και 28GB/s. Για να επιτευχθεί αυτή η ταχύτητα, η Gigabyte προσφέρει το λογισμικό Aorus Storage Manager για να ρυθμιστούν οι οκτώ ‘4TB Gen 4 7000-επιπέδου’ δίσκοι σε RAID 0.

Μάλιστα, η Gigabyte υπόσχεται πως η αστρονομική αυτή ταχύτητα θα είναι σταθερή. Αναλυτικότερα, ο Aorus Xtreme AIC SSD μπορεί να λειτουργεί χωρίς throttling χάρη στο ικανό σύστημα ψύξης του που τον κάνει να μοιάζει με GPU. Η κάρτα καταλαμβάνει δύο slots και έχει δύο ανεμιστήρες να ψύχουν ένα μεγάλο heatsink, ενώ διαθέτει 10 αισθητήρες ελέγχου θερμοκρασίας.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του Aorus Xtreme AIC SSD, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι σίγουρα θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

About Freegr network

Από το Blogger.