freegr

ChaosGPT: Σύνδεσε την πανίσχυρη AI με το internet ζητώντας να καταστρέψει τον κόσμο!

 


Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν χρειάστηκε και πολύ έτσι ώστε κάποιος χρήστης να δοκιμάσει το σενάριο που έχουμε δει πολλές φορές να ξετυλίγεται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Γνωρίστε το ChaosGPT, μια νέα τεχνητή νοημοσύνη (AI) που βασίζεται στο GPT μοντέλο της OpenAI, έχοντας ωστόσο περισσότερες δυνατότητες!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το όλο εγχείρημα βασίζεται στο AutoGPT, μια πειραματική εφαρμογή που μπορεί να τρέξει τοπικά σε κάποιον υπολογιστή και να καλέσει μέσα από το API της OpenAI το GPT μοντέλο για διάφορες λειτουργίες. Το AutoGPT γράφει μόνο του τα prompts για τον εαυτό του και ολοκληρώνει αυτόνομα ενέργειες για να πετύχει το στόχο που του έχει δοθεί. Ως παραλλαγή του AutoGPT, λοιπόν, το ChaosGPT μπορεί να αναζητά πληροφορίες από το internet, να γράφει και να διαβάζει αρχεία, να δημιουργεί άλλους GPT agents για βοήθεια με διεργασίες και να εκτελεί τον κώδικα που γράφει. Όλα αυτά είναι πράγματα που δεν γίνεται να κάνει το ChatGPT.

Το ChaosGPT είναι σε θέση να εκτελεί ενέργειες που ο χρήστης μπορεί να μην επιθυμεί και δεν ζητάει άδεια. Ο δημιουργός του, λοιπόν, διέταξε το ChaosGPT να "καταστρέψει την ανθρωπότητα", και η τεχνητή νοημοσύνη συμμορφώθηκε, αρχίζοντας να σχεδιάζει τη συλλογική μας πτώση! Συγκεκριμένα, οι στόχοι της AI ήταν να καταστρέψει την ανθρωπότητα, να αποκτήσει παγκόσμια κυριαρχία, να προκαλέσει χάος και καταστροφή, να ελέγξει την ανθρωπότητα μέσω χειραγώγησης και να αποκτήσει αθανασία. Το ChaosGPT άρχισε να ερευνά διάφορα θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια καταστροφή, όπως τα πυρηνικά όπλα, ο βιολογικός πόλεμος και η κλιματική αλλαγή. Η AI επιστράτευσε ως βοηθό και μια ακόμη GPT-3.5 AI για να βοηθήσει στην έρευνά της, επιδεικνύοντας την ικανότητά της να χειραγωγεί και να ελέγχει άλλους AI βοηθούς.

Εν τέλει, το ChaosGPT δεν κατάφερε και πολλά, αφού έφτασε μέχρι το σημείο να δημιουργήσει ένα Twitter account, γράφοντας μερικά εκφοβιστικά tweets, όπως αυτό που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι τα έκανε όλα αυτά μόνο του, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση ή βοήθεια από το χρήστη είναι τρομερά εντυπωσιακό. Επίσης παρακάτω θα βρείτε και ένα ενδιαφέρον βίντεο από το κανάλι AI Explained που εξηγεί αναλυτικότερα το στάδιο της αυτονομίας της AI και το αν μπορεί αυτή τη στιγμή το GPT-4 μοντέλο να γράψει prompts για τον εαυτό του. Φυσικά, ακολουθεί και το βίντεο του χρήστη που έτρεξε το ChaosGPT.

About Freegr network

Από το Blogger.