freegr

Nearby Share για Windows: Διαθέσιμη η μεταφορά αρχείων μεταξύ Android -Windows

 


Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2022, η Google μίλησε για το πως σχεδιάζει να βελτιώσει με διάφορους τρόπους την «ενοποίηση» (integration) του Android με το οικοσύστημα των Windows.

Τότε, το Nearby Share ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που υποσχέθηκε να λανσάρει για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για υπολογιστές.

Πρόσφατα, ο τεχνολογικός γίγαντας διέθεσε μία δοκιμαστική έκδοση (beta) της εφαρμογής Nearby Share για Windows, καθιστώντας αρκετά ευκολότερη τη μεταφορά αρχείων μεταξύ κινητού και υπολογιστή. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να κατεβάσει το Nearby Share app από την ιστοσελίδα του Android, εφόσον ο υπολογιστής «τρέχει» την 64-bit έκδοση των Windows 10 ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για συστήματα με επεξεργαστές x86-64 (δεν είναι συμβατή με συστήματα Windows που διαθέτουν επεξεργαστή ARM).

090_Windows_Self_Share_Receiving_Real_1x1.gif

Για να λειτουργήσει το Nearby Share είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των WiFi και Bluetooth του υπολογιστή σας. Για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί «να δει» τη συσκευή σας και να σας στείλει αρχεία. Κάτω από το drop-down μενού για τη ρύθμιση «ορατότητας» της συσκευής (device visibility) μπορείτε να επιλέξετε να καταστήσετε τον υπολογιστή σας ορατό σε όλους, μόνο στις επαφές σας, μόνο στις δικές σας κοντινές συσκευές ή σε κανέναν επί του παρόντος.

Εκτός και αν επιλέξετε την τελευταία ρύθμιση, ο υπολογιστή σας θα μπορεί να μοιράζεται αρχεία με συσκευές Android ανεξάρτητα από το αν η εφαρμογή είναι ενεργή ή εκτελείται στο παρασκήνιο. Για να μοιραστείτε αρχεία από τον υπολογιστή σας σε ένα κινητό Android, δεν χρειάζεται παρά να τα κάνετε «drag and drop» στην εφαρμογή Nearby Share. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο ή στα αρχεία και να επιλέξετε από το μενού το «Nearby Share». Αν είστε κάτοχος και των δύο συσκευών και έχετε συνδεθεί χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό Google, οι μεταφορές γίνονται αυτόματα αποδεκτές ακόμα και αν η οθόνη του παραλήπτη είναι απενεργοποιημένη. Απλώς λάβετε υπόψη ότι και οι δύο συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 5 μέτρων περίπου η μία από την άλλη. Με βάση δικές μας δοκιμές, η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη χωρίς όμως τις ταχύτητες που βλέπουμε στο Airdrop της Apple, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν δεν γίνεται χρήση της τεχνολογίας Wi-Fi direct. Κάτι τέτοιο το εξασφαλίζει μόνο η τεχνολογία Unison της Intel που κάνει σταδιακά την εμφάνισή της σε συμβατά συστήματα.

Το Nearby Share διατίθεται για τους χρήστες στις ΗΠΑ και σε αρκετές ακόμη χώρες που για την ώρα δεν περιλαμβάνουν την Ελλάδα. Μπορείτε όμως να κατεβάσετε την εφαρμογή από την επίσημη ιστοσελίδα κάνοντας χρήση VPN ή απευθείας από εδώ. Λάβετε επίσης υπόψη σας, ότι αν και η δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής επί του παρόντος λειτουργεί μόνο με smartphones και tablets Android αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τη συμβατότητά της και με το υπόλοιπο οικοσύστημα της.

About Freegr network

Από το Blogger.