freegr

Τα Windows 12 μάλλον αυξάνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός συστήματος PC


 Παρόλο που τα Windows 11 αναμένεται να λάβουν μερικές επιπλέον μικρές και μεγάλες ενημερώσεις, η Microsoft φαίνεται να εργάζεται ήδη πάνω στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η οποία είναι γνωστή με την κωδική ονομασία "Next Valley" και ενδέχεται να φέρει την επωνυμία "Windows 12".

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα τα νέα χαρακτηριστικά που θα διαθέτει η επόμενη έκδοση -πέρα από το γεγονός ότι θα «στηρίζεται στο cloud και θα έχει AI λειτουργίες», όμως στο φως έρχονται μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στις απαιτήσεις που θα έχει το λειτουργικό για να τρέξει σε ένα σύστημα.

Παρόμοια με τον προκάτοχό τους, τα Windows 12 θα συνεχίσουν να απαιτούν το τσιπ TPM (Trusted Platform Module) και το Secure Boot, όμως θα υπάρξουν αλλαγές στις απαιτήσεις μνήμης. Σύμφωνα με το Deskmodder, η Microsoft αναμένεται να αυξήσει την απαίτηση από τα 4GB στα 8GB ως την ελάχιστη μνήμη που θα πρέπει να διαθέτει ένα PC για να τρέξει τα νέα Windows.

Τα νέα Windows θα στηριχθούν στο "CorePC" το οποίο στην ουσία είναι ο διάδοχος του Core OS όπως αναφέρει το Windows Central το οποίο προοριζόνταν να αφαιρέσει από το λειτουργικό όλες τα legacy χαρακτηριστικά του που έχουν "ξεμείνει" από τις παλιές εκδόσεις. Το project με την κωδική ονομασία CorePC έχει σχεδιαστεί να είναι μια αρθρωτή και προσαρμόσιμη παραλλαγή των Windows για τη Microsoft, ώστε να αξιοποιήσει διαφορετικά form factors συσκευών. Δεν χρειάζονται όλοι οι υπολογιστές Windows το πλήρες εύρος της υποστήριξης των παλαιών Win32 εφαρμογών και με το CorePC η Microsoft θα μπορέσει να διαμορφώσει "εκδόσεις" των Windows με διαφορετικά επίπεδα συμβατότητας χαρακτηριστικών και εφαρμογών.

Η μεγάλη αλλαγή με το CorePC σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση των Windows είναι ότι το CorePC διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα μέρη του λειτουργικού, χωρίς να χρειάζεται να είναι όλα εγκατεστημένα στο ίδιο partition, όπως ακριβώς συνέβαινε και με το Windows Core OS των Windows 10X που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν. Ο διαχωρισμός αυτός επιτρέπει ταχύτερες ενημερώσεις και κυρίως μια πιο ασφαλή πλατφόρμα μέσω κατατμήσεων μόνο για ανάγνωση που δεν είναι προσβάσιμες από τον χρήστη και τις εφαρμογές τρίτων, όπως ακριβώς συμβαίνει στο iPadOS ή στο Android, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ασφάλεια.

Εκτός από την αύξηση της μνήμης, φαίνεται ότι τα Windows 12 θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με τα Windows 11 σε ότι αφορά τον επεξεργαστή, που για την ώρα είναι ένας διπύρηνος 64bit. Φημολογούνταν επίσης ότι η Microsoft θα καθιστούσε το τσιπ ασφαλείας Pluton απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκατάσταση των Windows 12, όμως το τσιπ δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί ευρέως από τους κατασκευαστές PC, γεγονός που υποδεικνύει ότι η παρουσία του δεν θα είναι υποχρεωτική.

Παρόλο που ο γίγαντας του λογισμικού έκανε κάποιες σημαντικές αλλαγές στις απαιτήσεις hardware για την αναβάθμιση από τα Windows 10 στα Windows 11, φαίνεται ότι αυτό δεν θα ισχύει για τα Windows 11 στα 12, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες συσκευές που τρέχουν ήδη τα Windows 11 πιθανότατα θα μπορούν να τρέξουν και τα Windows 12. 

Εάν η απαίτηση σε μνήμη καταλήξει να αλλάξει, η αναβάθμισή της θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα. Το μόνο θέμα θα ήταν για τις συσκευές μικρότερου budget που έχουν τη μνήμη ενσωματωμένη στο motherboard, γεγονός που καθιστά την αναβάθμιση αδύνατη.

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα νέο φορητό υπολογιστή, συνιστάται να επιλέξετε μια διαμόρφωση που διαθέτει μνήμη 8 GB ή περισσότερο. Εάν οι μνήμες είναι «κολλημένες» στο motherboard, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα σε μια διαμόρφωση με τουλάχιστον 16 GB μνήμης RAM.

image.png.21e86adee77f4e4e288414d32b427399.png

Αυτή δεν είναι η μόνη είδηση που αφορά τα Windows 12, αφού σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα (πλέον σε μεγαλύτερη ανάλυση) η οποία προέρχεται από παλιά παρουσίαση της εταιρείας στο συνέδριο Ignite 2022, ο γίγαντας του Redmond συνεχίζει να κινείται προς ένα desktop που θυμίζει macOS. 

Αυτή τη φορά, βλέπουμε ότι η μπάρα αναζήτησης βρίσκεται στο επάνω μέρος και στο κέντρο, πλαισιωμένη από τις ενδείξεις μπαταρίας, Wi-Fi και ήχου στα δεξιά ενώ τα widgets (καιρός και ειδήσεις) έχουν μεταφερθεί πάνω αριστερά. Ακόμα και το ρολόι/ημερομηνία έχει μετακινηθεί στο επάνω δεξί τμήμα, αφήνοντας τη γραμμή εργασιών αποκλειστικά για τα εικονίδια εφαρμογών και το μενού Έναρξη, τα οποία βρίσκονται και πάλι στο κέντρο και στον «αέρα» όπως και στο macOS.

Σίγουρα δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν πίσω από την αναζήτηση βρίσκεται το Bing AI chatbot, με τη Microsoft να το ενσωματώνει απευθείας στα Windows. insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.