τεχνολογία

Η AMD Radeon Pro Duo έρχεται με στόχο την αγορά VR

Η νέα GPU της γνωστής εταιρίας αποκαλύφθηκε και επίσημα στο GDC 2016 και απευθύνεται περισσότερο σε Game Developers που θέλουν τις απόλυτες επιδόσεις στα παιχνίδια τους. Η κάρτα είναι έτοιμη να βρεθεί στην αγορά όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας και στόχος της, η αγορά των Gamers που θα ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με το VR, ενώ απευθύνεται περισσότερο στους Game Developers. Η GPU που ανακοινώθηκε στην GDC, φέρει δύο Fiji πυρήνες, όπως αυτούς της R9 Nano οι οποίοι τροφοδοτούνται από τρία 8-pin PCIe power connectors.
Η κάρτα εφοδιάζεται με μνήμη 8GB τύπου HBM και ψύχεται από δύο blocks της Cooler Master, τα οποία συνδέονται σε ένα ψυγείο 120mm, δανείζοντας μερικώς το design της Fury X. Αν και η κάρτα έπρεπε να είχε αποκαλυφθεί το Q3 του 2015 οι επιδόσεις της εξακολουθούν να συναρπάζουν, με την AMD να υπόσχεται 16 teraflops compute performance.
Οι ομοιότητες της κάρτας με την πρώτη TITAN της NVIDIA είναι εμφανείς στον τρόπο που προωθείται μιας και η AMD αναφέρει πως η Pro Duo πρόκειται για ένα μοντέλο που βγαίνει στην καταναλωτική αγορά, όμως στοχεύει κατά κύριο λόγο τους επαγγελματίες χρήστες. Το κόστος της, ανέρχεται στα $1,499 (προτεινόμενη τιμή AMD) και θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων αρκετά σύντομα.

About Freegr network

Από το Blogger.