ειδήσεις

iPad Pro 9.7" & iPhone SE: Νέες Apple φορητές συσκευές

Στο event που πραγματοποίησε η Apple πριν από λίγα λεπτά, ανακοινώθηκαν οι νέες της φορητές συσκευές με τις οποίες θα πορευθεί για το επόμενο διάστημα.

Ο λόγος για τα iPad Pro των 9.7 ιντσών καθώς και το νέο iPhone SE, δύο συσκευές που έχουν μέγεθος μικρότερο από τα μεγάλα αδέλφια τους και ενσωματώνουν μερικές αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Οι αποκαλύψεις έγιναν στα πλαίσια του σχετικού Apple Special Event που ξεκίνησε στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ξεκινώντας από το iPad, στην ουσία πρόκειται για την ίδια συσκευή με το 12.9 ιντσών που αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες και βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή Apple A9X με 4GB RAM. Σημαντική προσθήκη, η οθόνη Retina των 2048 x 2732 pixel με τεχνολογία True-Tone που αλλάζει τα χρώματα της οθόνης ανάλογα με τον τύπο του φωτός που υπάρχει στο περιβάλλον. Η τεχνολογία λειτουργεί χάρη σε ειδικούς αισθητήρες περιβάλλοντος (ambient sensors) που βρίσκονται στη πρόσοψη ενώ αξίζει να τονίσουμε πως η οθόνη έχει φωτεινότητα 500 cd/m2. Διαθέτει κάμερα 12MP πίσω και 5MP μπροστά και 5MP μπροστά. Παράλληλα στο σώμα της συσκευής βρίσκουμε 4 ηχεία. Η Apple το κάνει διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (Space Gray, Silver, Gold και το δημοφιλές Rose Gold) ενώ οι τιμές του αναλύονται ως εξής: 32GB για τα $599128GB στα $749 και το μοντέλο των 256GB στα $899.

Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε και ένα προσιτό iPhone με το τελευταίο συνθετικό να μην είναι η έβδομη εκδοχή του, αλλά η "SE". Το SE είναι το "μικρό" smartphone που θα βρεθεί ανάμεσα στα "μεγάλα" αδέλφια του, τα iPhone 6(s) και 6 Plus αποτελώντας μια εναλλακτική στα μεγάλα μεγέθη που έχει εισάγει στην αγορά η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Η συσκευή έχει οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 1136x640 pixels ενώ φέρει τον ίδιο επεξεργαστή Apple A9 στα 1.85 GHz, όπως και τα "6άρια". Στο πλάι του βρίσκεται η 6-πύρηνη κάρτα γραφικών PowerVR GT7600 η οποία το βοηθάει στα παιχνίδια και τις 3D εργασίες. Εμφανισιακά, έχουμε να κάνουμε με ένα iPhone 5s με hardware παρμένο από iPhone 6 και μέγεθος από... 4, όμως το συγκεκριμένο αποτελεί "αναγκαίο κακό" για την Apple μιας και αρκετοί θυμούνται ακόμη τα λόγια του συνιδρυτή της, ο οποίος είχε πολλές φορές κρίνει το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος των συσκευών των τότε ανταγωνιστών του. 

Στο πίσω μέρος του iPhone, βρίσκουμε την ίδια 12MP iSight κάμερα με δυνατότητα εγγραφής 4Κ βίντεο καθώς και μια 1.2MP μπροστά για selfies. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει τα χαρακτηριστικά Touch ID στο πλήκτρο home και Apple Pay ενώ ζυγίζει μόλις 113 γραμμάρια. Από άποψης τιμών, η 16GB έκδοση του iPhone SE έρχεται με προτεινόμενη τιμή $399 ενώ αυτή των 64GB έχει "ταμπελάκι" τα $499. Σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν και οι δύο συσκευές γι' αυτό και το εξετάζουμε ξεχωριστά είναι το Retina Flash. Συγκεκριμένα, κατά τη λήψη selfies, επειδή δεν υπάρχει μπροστινό flash, το smartphone αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη φωτεινότητα της οθόνης κατά τη λήψη κάποιας φωτογραφίας με την μπροστινή κάμερα και έτσι υπόσχεται να βελτιώσει την απόδοση της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό, χαρακτηριστικό που ενδιαφέρει κυρίως όσους βγάζουν δεκάδες selfies σε "δύσκολα" σημεία. 


Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες των δύο συσκευών, οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 24 Μαρτίου σε πολλές περιοχές του κόσμου ενώ στα καταστήματα θα έρθουν στις 31 του ίδιου μήν
α.

About Freegr network

Από το Blogger.