apple

To FBI έσπασε το iPhone και δεν χρειάζεται πλέον δικαστήρια

H δικαστική μάχη του FBI με την Apple για να αποκτήσουν οι ερευνητές πρόσβαση στο iPhone ενός από τους δράστες του Σαν Μπερναντίνο έληξε... μένοντας μετέωρη: Το FBI κατάφερε -με τη βοήθεια «τρίτης πλευράς»- να σπάσει το τηλέφωνο και έτσι απέσυρε το δικαστικό αίτημα που είχε υποβάλει. Η εταιρεία αρνείτο πεισματικά να ενδώσει στο αίτημα των αμερικανικών Αρχών.

Το μήλον της έριδος ήταν το iPhone του Συέντ Ριζουάν Φαρούκ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Τασφίν Μαλίκ, σκότωσαν 14 άτομα σε επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Μαλίκ είχε δηλώσει μία ημέρα πριν την επίθεση την «πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος» σε ανάρτησή της στο Διαδίκτυο. 

Και οι δύο δράστες είχαν πέσει νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας, η οποία και προσπαθούσε έκτοτε να αποκτήσε πρόσβαση στο τηλέφωνο του Φαρούκ ζητώντας τη συνδρομή της κατασκευάστριας εταιρείας - κάτι όμως που η Apple αρνείτο κατηγορηματικά. Οι ερευνητικές Αρχές είχαν στραφεί έτσι στη Δικαιοσύνη για να πιέσουν την εταιρεία να σπάσει την κρυπτογράφηση του τηλεφώνου.

Όπως όμως τελικά ανακοινώθηκε την Τρίτη, το FBI απέκτησε πρόσβαση στο τηλέφωνο και έτσι οι Αρχές απέσυραν το δικαστικό αίτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Αϊλίν Ντέκερ, το FBI έσπασε το iPhone με την βοήθεια «τρίτης πλευράς» -την οποία δεν κατονόμασε. 

Αρκετοί επίδοξοι «χάκερ» είχαν προσφερθεί να σπάσουν την κρυπτογράφηση του τηλεφώνου. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αρχές είχαν ζητήσει να παγώσει η δικαστική διαδικασία εναντίον της Apple μέχρι να δοκιμαστούν προτάσεις που τους είχαν υποβληθεί για το «σπάσιμο» του τηλεφώνου -που, όπως φαίνεται, τελικά απέδωσαν.
- See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1500067745#sthash.Xob0i1AM.dpuf

About Freegr network

Από το Blogger.