freegr

Οι ψηφιακές συσκευές γίνονται ο πιο στενός μας φίλος

Ένας στους τέσσερις «μοιράζεται» με το smartphone του μυστικά που δεν θέλει να τα ξέρει κανείς άλλος Η σχέση μεταξύ των χρηστών και των ψηφιακών συσκευών τους είναι συχνά πιο στενή ακόμη κι από τη σχέση με τους καλύτερους τους φίλους. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International. Μεταξύ άλλων ευρημάτων, η έρευνα έδειξε ότι το 30% παίρνει μαζί του τις συσκευές στο μπάνιο και το 25% «μοιράζεται» με τη συσκευή του μυστικά που δεν θέλει να τα ξέρει κανείς άλλος. Ωστόσο, αυτή η εμπιστοσύνη θα μπορούσε να θέσει τους χρήστες σε κίνδυνο, καθώς οι συσκευές μπορεί να παραβιαστούν και οι ιδιωτικές τους πληροφορίες να βρεθούν εκτεθειμένες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων (88%) αποθηκεύει σημαντικές, εμπιστευτικές και μερικές φορές αναντικατάστατες πληροφορίες στα smartphone τους, όπως κωδικοί πρόσβασης, μηνύματα, φωτογραφίες, επαφές και διάφορα αρχεία. Ακόμη, ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους δηλώνει ότι στη συσκευή του υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες που δεν θα ήθελε κανείς άλλος να δει.
Επιπλέον, οι συσκευές αυτές μεταφέρονται και χρησιμοποιούνται παντού, σε μέρη όπως ο χώρος εργασίας (50%), το αυτοκίνητο (38%), τα μέσα μαζικής μεταφοράς (45%), το κρεβάτι (55%), ακόμη και στο μπάνιο (30%). Εκτός σπιτιού, οι συσκευές αυτές αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως βλάβη, απώλεια, κλοπή και παραβίαση από ψηφιακούς εγκληματίες, οι οποίοι επιδιώκουν να υποκλέψουν δεδομένα ή ακόμα να κατασκοπεύσουν τους χρήστες. Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ανοικτά δίκτυα Wi-Fi είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε επιθέσεις. Ωστόσο, λίγοι είναι οι χρήστες που λαμβάνουν δράση για να ελαττώσουν τους κινδύνους.
 Η έρευνα της εταιρείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόλις το 18% των Ευρωπαίων χρηστών προσαρμόζει τη διαδικτυακή του δραστηριότητα, όταν βρίσκεται σε ένα επισφαλές δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, παρά το γεγονός ότι οι χάκερς μπορούν εύκολα να υποκλέψουν δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης. Μόνο οι μισοί περίπου (45%) αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσφέρουν οι συσκευές, όπως η εξ αποστάσεως φραγή ή δυνατότητα εντοπισμού της συσκευής.

About Freegr network

Από το Blogger.