τεχνολογία

Η τεχνολογία XConnect External GPU της AMD

Με τη κυκλοφορία των Crimson Driver 16.3 Beta, η AMD πρόσθεσε μια ενδιαφέρουσα νέα τεχνολογία που απευθύνεται σε όσους θέλουν να παίξουν κάποιο απαιτητικό παιχνίδι στο "απαγορευτικό" και λεπτό Ultrabook τους. 

Το XConnect υπόσχεται να καλύψει τις ανάγκες για Gaming, όσων έχουν στη κατοχή τους ένα φορητό υπολογιστή με Thunderbolt 3 θύρα (η οποία χρησιμοποιεί το πρότυπο σύνδεσης USB Type-C) απλά συνδέοντας μια επιπλέον μονάδα που θα περιλαμβάνει μια desktop κάρτα γραφικών της εταιρίας. Με τις επιπλέον επιδόσεις της εξωτερικής κάρτας γραφικών, οι κάτοχοι Ultrabook ή σχετικά "αδύναμων" φορητών υπολογιστών θα μπορούν να δώσουν άλλον αέρα στα παιχνίδια τους.

Σύμφωνα με την AMD, η τεχνολογία είναι συμβατή με λίγα laptop της αγοράς, καθώς το BIOS του συστήματος θα πρέπει να περιλαμβάνει ορισμένα ACPI extensions για την ομαλή χρήση της εξωτερικής κάρτας γραφικών μέσω Thunderbolt. Την αρχή την κάνει η Razer με το Blade Stealth Ultrabook και είναι πρακτικά το πρώτο που θα προσφέρει την εν λόγω τεχνολογία στους κατόχους του μέσω της εξωτερικής μονάδας Razer Core. Παράλληλα το εξωτερικό enclosure της κάρτας γραφικών διαθέτει όλες τις απαραίτητες θύρες όπως USB, Ethernet ενώ από αυτό θα συνδέεται η οθόνη του υπολογιστή. Παράλληλα, θα υπάρχει ένα PSU το οποίο θα τροφοδοτεί την κάρτα (έως 375W). Σημαντικό πλεονέκτημα, είναι πως η μονάδα είναι φορητή κι έτσι ο Gamer θα μπορεί να μεταφέρει εύκολα σε όποιο μέρος θέλει, τις 4K δυνατότητες του φορητού υπολογιστή του. Ακολουθούν οι απαιτήσεις της τεχνολογίας XConnect. Σημειώνεται ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί αρκετές πληροφορίες από πλευράς AMD, παρά μόνο στη σχετική σελίδα της εταιρίας.

About Freegr network

Από το Blogger.