athens

Ολοκληρώθηκε το digital economy forum 2016

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει την “ιστορική ευκαιρία της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης” επεσήμανε, κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στο digital economy forum 2016, ο Πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας. Κλείνοντας τις εργασίες του forum της ψηφιακής οικονομίας στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση στο άμεσο χρονικό διάστημα της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, ενός οργάνου που, όπως τόνισε, “έρχεται να δώσει μια θεσμική λύση στο ενδημικό πρόβλημα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα”. Σημειώνοντας ότι η μεγάλη ευκαιρία, που ανοίγεται, αυτή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, δεν πρόκειται να χαθεί, ο κύριος Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία και η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής θα βρίσκονται σε άμεση και διαρκή συνεργασία με τον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους προσκεκλημένους τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τη δυναμική του κλάδου της ψηφιακής οικονομίας, ο οποίος, όπως τόνισε, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία του και αυτό έχει κοστίσει. “Αν συνεργαστούμε σωστά, μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών” τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής, “που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς, να εγγυάται τη σταθερότητα στην αγορά και την κοινωνία, να επιτρέπει τη συμμετοχή στην οικονομία και την κοινωνία της πληροφορίας, να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα, να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν στην Ελλάδα”. Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως η χώρα έχει ανάγκη από μια συνεκτική πολιτική για τη συνολική ψηφιακή αναβάθμισή της. O Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός σε κάθε υγιή αναπτυξιακή προσπάθεια του κλάδου, σε διαρκή συνεργασία μαζί του, μέσω της νέας θεσμικής τομής της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, κύριος Τάσος Τζήκας, τόνισε: “Είμαι πεισμένος, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να καταφέρουμε, στηριζόμενοι στον ανθρώπινο και επιχειρησιακό πλούτο που διαθέτουμε να δημιουργήσουμε μια νέα στρατηγική βιομηχανία για την πατρίδα μας, όπως είναι ο Τουρισμός και η Ναυτιλία. Τη βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Σύμφωνα με την IDC υπάρχουν 4.700 μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 230.000 υψηλής εξειδίκευσης στελέχη, και παράλληλα διαθέτουμε 40 σχολές πληροφορικής που «παράγουν» 5.000 επιστήμονες πληροφορικής κάθε χρόνο. Και βέβαια υπάρχουν 200.000 νέοι, κυρίως των τεχνολογικών σχολών, που μεταναστεύσανε στην Ευρώπη. Αυτός είναι λοιπόν ένας «στρατός» επιχειρήσεων και επιστημόνων με μεγάλη τεχνογνωσία, που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα και να την τοποθετήσουν στο χάρτη της ψηφιακής πρωτοπορίας”.

About Freegr network

Από το Blogger.