κινητά

Τα κορυφαία smartphones και gadgets από την έκθεση της Βαρκελώνης

Οι φανατικοί της Apple μπορεί να γυρνούν την πλάτη στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης, όμως όλος ο υπόλοιπος τεχνολογικός κόσμος και ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με την κινητή τηλεφωνία, στρέφουν το βλέμμα τους στην ισπανική πόλη τις ημέρες διεξαγωγής του MWC.
Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές επιλέγουν την έκθεση της Βαρκελώνης για να δείξουν τα τελευταία smartphones τους ή ακόμη και για να τα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο κοινό! Κάτι που έγινε και φέτος, καθώς η δημοφιλής έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως και τις 25 Φεβρουαρίου.
Με άλλα λόγια, στο Mobile World Congress μπορεί κανείς να δει τις συσκευές που θα πλημμυρίσουν τις προθήκες των καταστημάτων τον επόμενο χρόνο και να επιλέξει το επόμενο smartphone που θα ήθελε να αποκτήσει, καθώς οι κατασκευαστές δεν παρουσιάζουν μόνο τις ναυαρχίδες τους στη Βαρκελώνη, αλλά και συσκευές για κάθε βαλάντιο.
Φυσικά, πλάι στα smartphones που έχουν την τιμητική τους, στην έκθεση μπορεί να θαυμάσει κανείς και διάφορα gadgets που σήμερα αποτελούν τον καλύτερο σύντροφο των «έξυπνων» συσκευών μας, αλλά και νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα από τον κόσμο της τεχνολογίας.

Samsung Galaxy S7 edge και Samsung Galaxy S7

sams07
Οι δύο ναυαρχίες του κορεατικού κολοσσού παρουσιάστηκαν μία μέρα πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και μαγνήτισαν το κοινό.
Αν και όπως πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν οι δύο συσκευές έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με τα Galaxy S6, εντούτοις έφεραν (ή έστω επανέφεραν) νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να κερδίσουν το κοινό. Οι περισσότεροι στάθηκαν στην υποδοχή για εξωτερική κάρτα microSD και την αντοχή στο νερό (IP68), χαρακτηριστικά που υπήρχαν σε παλιότερες γενιές των Galaxy S, αλλά απουσίαζαν από το S6.
Τα Galaxy S7 και S7 Edge διαθέτουν, ακόμη, οθόνη 5,1 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, ενώ ενσωματώνουν την έκδοση 6.0 του Android Marshmallow. Αμφότερες οι συσκευές διαθέτουν αναβαθμισμένο επεξεργαστή μαζί με μνήμη RAM 4GB για καλύτερη απόδοση, αλλά και σύστημα ψύξης ώστε να αποφεύγεται η υπερθέρμανση του κινητού.
Βελτιωμένη επίσης είναι και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των δύο νέων Galaxy για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των φορτίσεων. Επιπλέον η Samsung έχει ενσωματώσει ειδικά εργαλεία για την εξοικονόμηση ενέργειας όταν ο χρήστης παίζει παιχνίδια.
Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα S7 και S7 Edge είναι η μόνιμη εμφάνιση της ώρας και της ημερομηνίας στην AMOLED οθόνη, κάτι που όπως υποστηρίζει η Samsung καταναλώνει μόλις 1% της μπαταρίας ανά ώρα.
Τα νέα κινητά τηλέφωνα της Samsung είναι επίσης εξοπλισμένα με λεπτότερη κάμερα 12Mpixels, η οποία διαθέτει σύστημα για να εισχωρεί περισσότερο φως μέσα στον αισθητήρα, κάτι που επιτρέπει τη λήψη καθαρών φωτογραφιών με λιγοστό φωτισμό. Επίσης διαθέτει ταχύτερο σύστημα εστίασης που βοηθά στην αποφυγή θολών φωτογραφιών.

LG G5

lghasmfa1
Την έκθεση Mobile World Congress επέλεξε και ο έτερος κορεατικός κολοσσός για να δείξει τη νέα ναυαρχίδα της στο στόλο των smartphones, που ακούει στο όνομα G5. Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι το μεταλλικό σώμα το οποίο επενδύει εξολοκλήρου τη συσκευή.
Ένα, επιπλέον, καινοτόμο και μοναδικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το LG G5 σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ότι το κάτω μέρος της συσκευής αφαιρείται και ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στην μπαταρία, ενώ επιπλέον μπορεί να προσθέσει διάφορα modules, αξεσουάρ κι άλλα στοιχεία, φέρνοντας έτσι τη συσκευή στα μέτρα του.
Στα λοιπά χαρακτηριστικά, η νέα συσκευή διαθέτει μεταλλικό σώμα καθώς και οθόνη 5,3 ιντσών (1440x2560pixels). Το νέο G5 είναι εξοπλισμένο με κάμερα 16Mpixels, ενώ «τρέχει» το λειτουργικό Android, στην έκδοση 6.0 Marshmallow.
Επιπλέον, διαθέτει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32GB με δυνατότητα επέκτασης έως 200GB μέσω εξωτερικής κάρτας microSD. Στην «καρδιά» του κινητού χτυπά ο επεξεργαστής Snapdragon 820 της Qualcomm, ενώ η μνήμη RAM φτάνει τα 4GB.

Sony Xperia X

phpoxes9i
Η Sony κατέφτασε στη Βαρκελώνη, έχοντας στις βαλίτσες της -μεταξύ άλλων- όχι τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά ένα τηλέφωνο που τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία. Ο λόγος για τη σειρά Xperia X, που «κάθεται» πάνω από τη σειρά M και κάτω από τη Z. Διαθέτει σχεδίαση που παραπέμπει ευθέως στην κορυφαία συσκευής της εταιρείας, το Xperia Z5, αν και η πλάτη του κινητού είναι μεταλλική κι όχι από ενισχυμένο γυαλί όπως στο Z5.
Τη σειρά X θα τη δούμε σε 3 εκδόσεις: επιδόσεων, μεσαίας κατηγορίας και οικονομική. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς X, εξοπλίζεται με μια οθόνη 5 ιντσών, οπίσθια κάμερα 23 MP (!), θύρα microSD, ενώ στο εσωτερικό του «χτυπά» ένας επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 820 συνοδευόμενος από 3 GB RAM. Η βασική έκδοση, από την άλλη, διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 650, ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια, εάν εξαιρέσουμε τη στεγανοποίηση που προσφέρει μόνο η κορυφαία έκδοση.
Η Sony περηφανεύτηκε ιδιαιτέρως για την τεχνολογία εστίασης με την οποία εξοπλίζει τους φακούς όλων των μοντέλων και επιτρέπει στο κινητό να προβλέπει πού θα βρεθεί ένα κινούμενο αντικείμενο και να το φωτογραφήσει «με τέλεια εστίαση, δίχως καμία θολούρα».

HTC One X9

gsgsd
Η HTC, ακολουθώντας τα βήματα της Sony, δεν έδειξε κάποια κορυφαία συσκευή στη Βαρκελώνη, αλλά το One X9 που τοποθετείται κάτω από τη ναυαρχία της φίρμας.
Πρόκειται για μια μεταλλική συσκευή με οθόνη Super LCD 5,5 ιντσών Full HD και στο εσωτερικό του «φωλιάζει» άπλετη ισχύς, με έναν 8πυρηνο επερξργαστή Cortex-A53 (MediaTek) και 3GB RAM. Διαθέτει κάμερα 13MP με φωτεινό διάφραγμα f/2.0, ηχεία τεχνολογίας BoomSound και θύρα microSD.

Xiaomi Mi 5

sadadsad
Την έκθεση Mobile World Congress επέλεξε και ο κινεζικός κατασκευαστής Xiaomi που φημίζεται για την πολύ καλή σχέση επιδόσεων/τιμής, για να παρουσιάσει τη νέα του ναυαρχίδα η οποία ακούει στο όνομα Mi 5. Πρόκειται για το φτηνότερο μέχρι αυτή τη στιγμή κινητό με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820. Συνοδεύεται από έως και 4GB RAM και κάμερα 16MP με έναν προηγμένο σταθεροποιητή εικόνας που έδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα.

About Freegr network

Από το Blogger.