ειδήσεις

Η Imagination Technologies, που δημιουργεί την GPU PowerVR

H Apple είναι γνωστό ότι δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στις γραφικές δυνατότητες των iPhone και των iPad, για αυτό και στα τελευταία μοντέλα της προτιμάει την ισχυρή και δοκιμασμένη PowerVR GPU της Imagination Technologies. Η ύπαρξη της συμβάλλει καταλυτικά στη βελτίωση της απόδοσης των 3D γραφικών και στα γραφικά του iOS, για αυτό και σίγουρα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του hardware των iPhone.
PowerVR by Imagination 1
Παρόλο που η συμφωνία με την Apple έχει σίγουρα αποφέρει τεράστια κέρδη για την Imagination Technologies, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα η οικονομική της κατάσταση δεν είναι και τόσο ανθηρή, καθώς αρκετά από τα projects που επιχείρησε να παρουσιάσει δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ενδεικτικό είναι ότι η βρετανική εταιρεία, που λειτουργεί από το 1985, πριν από μερικούς μήνες προέβη σε περικοπές 350 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο ενός επαναπροσδιορισμού των στόχων και εργασιών της που αφορούσε στην ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη των PowerVR chipsets. Για αυτό και το τελευταίο καιρό φημολογείται ότι η Apple ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Imagination, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη υπερπολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της παραγωγής της. Αν και οι υπεύθυνοι της βρετανικές εταιρείας αρνούνται τις φήμες για την εξαγορά της Imagination, ωστόσο είναι γνωστό ότι η Apple δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση από τη στιγμή μάλιστα που από του χρόνου θα κατέχει μερίδιο στην εταιρεία που αγγίζει το 9.5%.

Αναμφίβολα, η απορρόφηση της Imagination θα βοηθούσε στην καλύτερη ανάπτυξη των PowerVR chipsets και σίγουρα μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τα μελλοντικά projects υψηλής τεχνολογίας που έχει στα συρτάρια της η Apple.  

About Freegr network

Από το Blogger.