Η Intel Ανακοίνωσε τους Xeon E7 v4 CPUs για Server συστήματα


Για Mission-Critical Computing όπως χαρακτηριστικά το ονομάζει η Intel θα προορίζονται οι νέοι Xeon E7 οι οποίοι τοποθετούνται στη κορυφή του lineup των server επεξεργαστών της εταιρίας. 

Η εταιρία κυκλοφορεί ήδη στην αγορά τους E5 όμως σήμερα ανακοίνωσε την νέα και πιο ισχυρή σειρά επεξεργαστών Xeon. Οι E7 βασίζονται στην Broadwell-EX αρχιτεκτονική και στα 14nm FinFET της εταιρίας που πλέον έχουν 'ωριμάσει' και μπορούν να εφαρμοστούν σε μείζονος σημασίας chip, όπως τα συγκεκριμένα. Η Intel έχει σχεδιάσει τους νέου Xeon E7 για απαιτητικές εφαρμογές big data καθώς και cloud ή όπου απαιτούνται πολυπύρηνα και ισχυρά συστήματα για υπολογισμούς όπως τραπεζικά συστήματα, υγεία και πολλά ακόμη. 

Σημαντικό πλεονέκτημα οι πολλοί πυρήνες που φτάνουν και τους 24 με τα διπλά threads (48) ενώ έχουν τη δυνατότητα να "επικοινωνήσουν" με συνολικά 8 επεξεργαστές ανά σύστημα. Παράλληλα εφοδιάζονται με έως και 60MB cache για λιγότερη "απασχόληση" της κεντρικής μνήμης. Με τους Haswell, η Intel εισήγαγε τη λειτουργία Cluster-on-Die που δημιουργήθηκε για πιο αποδοτική χρήση της last level cache των CPU. Με τους Broadwell-EP το scalability αυξάνεται σε 4S. Επιπλέον, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την καλύτερη αξιοποίηση των πολλών πυρήνων από τις εφαρμογές από τη λειτουργία που ονομάζεται VTune Amplifier.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Intel αναφέρει πως οι Broadwell-EX V4 είναι κατά 30% περίπου ταχύτεροι από τους περσινούς V3 σε διάταξη 4 socket με τους κορυφαίους Xeon E7-8890 οι οποίοι έχουν κόστος $7174 έκαστος! Το TDP του συγκεκριμένου δεν ξεφεύγει από τα 165W ενώ υπάρχουν και άλλα μοντέλα με μικρό TDP κοντά στα 115W για πιο αποδοτική λειτουργία. Ο 8890 V4 θα λειτουργεί στα 2.2GHz έχοντας Turbo συχνότητα 3.4GHz. Περισσότερα για την οικογένεια επεξεργαστών μπορείτε να μάθετε από το site της Intel. 


, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.