H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GREECE ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

Ένα ρομπότ που μπορεί να εκτελέσει τις πιο «λεπτές» εργασίες, μία εφαρμογή που «βάζει» τον χρήστη σε ψηφιακά τοπία, τρία «θαλασσινά» παιχνίδια για παιδιά (και μεγάλους) και μία συσκευή που μετατρέπει το υγραέριο σε ηλεκτρική ενέργεια είναι μερικά μόνο από τα τεχνολογικά εκθέματα στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στην 81η ΔΕΘ.

Οι φορείς που υπάγονται στη ΓΓΕΤ δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες του περιπτέρου 15 να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των Ελλήνων ερευνητών και τεχνικών, στέλνοντας το μήνυμα ότι παρά τα προβλήματα, τα ερευνητικά κέντρα της χώρας παράγουν αποτέλεσμα και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αντίστοιχα του εξωτερικού.
Μη ξεχνάτε ότι στο περίπτερο 15 βρίσκεται και η Voriaη οποία γιορτάζει τη συμμετοχή της στα 90α γενέθλια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας πλούσια δώρα στους αναγνώστες της (περισσότερα εδώ).

SARAFun: Το ρομπότ που γράφει και συναρμολογεί μόνο του

Σε συνεργασία με την εταιρεία ABB, οι ερευνητές και τεχνικοί του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) δημιούργησαν το SARAFun, ένα ρομπότ με δύο βραχίονες που μπορεί να εκτελέσει από απλές έως ιδιαίτερα σύνθετες εργασίες.

Για τον σκοπό της παρουσίασής του στη ΔΕΘ, οι προγραμματιστές του το έχουν προγραμματίσει να γράφει «ΔΕΘ 2016», ενώ, όπως λένε, με τις σωστές εντολές μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα στον χώρο και να τα συναρμολογήσει, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο ποικίλες εργασίες στη βιομηχανική και όχι μόνο παραγωγή.


Be There Now: Ένα ταξίδι στον ψηφιακό κόσμο

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής παρουσιάζει στη ΔΕΘ το «Be There Now!» ένα διαδραστικό σύστημα που επιτρέπει σε έναν ή πολλαπλούς χρήστες να βλέπουν ζωντανά την εικόνα τους να ενσωματώνεται σε ψηφιακά τοπία ή ακόμη και σε πίνακες ζωγραφικής, την οποία μπορούν να «φωτογραφήσουν» ψηφιακά και να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως εξηγεί η Ειρήνη Κοντάκη, μέλος της ομάδας του ΙΠ που δημιούργησε το «Be There Now!», το εν λόγω σύστημα, με τη χρήση ενός αισθητήρα βάθους και την τεχνολογία της υπολογιστικής όρασης, δίνει τη δυνατότητα σε έναν ή περισσότερους χρήστες να «μπουν» μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και να περιηγηθούν σε αυτό. 

Το «Be There Now!» έχει εγκατασταθεί σε πολλούς δημόσιους χώρους πολιτισμού και πληροφόρησης (μουσεία, αεροδρόμια, γραφεία ενημέρωσης, εκθέσεις, ακόμη και σε κινούμενο όχημα) και έχει χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες άτομα, αποτελώντας πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.


Πόσο κινδυνεύει η Θεσσαλονίκη από τσουνάμι

Στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δράσεις του Εθνικού Kέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΕΚΠΤ) που λειτουργεί από το 2012 υπό την αιγίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το ΕΚΠΤ έχει αναπτύξει ένα δίκτυο παλιρριογράφων σε διάφορες περιοχές της χώρας και εκδίδει άμεσα ανακοινώσεις για τον κίνδυνο πρόκλησης τσουνάμι μετά από κάποιον σεισμό.

Όπως εξηγεί η Χρύσα Βεντούζη, μέλος του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του ΕΚΠΤ, το «στοίχημα» που καλούνται καθημερινά να κερδίσουν είναι αυτό της άμεσης ενημέρωσης, καθώς, όπως λέει, «έχουμε μόλις 2-3 λεπτά καιρό μετά από έναν σεισμό για να ενημερώσουμε τις αρμόδιες Αρχές». 

Η ίδια σημειώνει πως ο κίνδυνος να χτυπηθεί από τσουνάμι η Θεσσαλονίκη είναι μικρός, αλλά όχι ανύπαρκτος, καθώς ένας σεισμός της τάξης των 6-6,5 Ρίχτερ, εάν έχει επίκεντρο ένα «καλό» σημείο μπορεί να προκαλέσει μεγάλο τσουνάμι. «Οι μεγάλου μεγέθους υποθαλάσσιοι σεισμοί στην Ελλάδα και την Αν. Μεσόγειο μπορεί να προκαλέσουν καταστροφικά κύματα τσουνάμι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το πιο πρόσφατα καταγεγραμμένο τσουνάμι ήταν στη Ρόδο το 2002, ωστόσο το ύψος του ήταν μόλις 10-15 εκ. (έχουν καταγραφεί τσουνάμι άνω των 500 μέτρων με ταχύτητα της τάξης των 800 χλμ την ώρα). Το 1956 ένας σεισμός στην Αμοργό προκάλεσε τσουνάμι άνω των 20 μέτρων, το οποίο ωστόσο χτύπησε μη κατοικημένη περιοχή του νησιού. Το μεγαλύτερο τσουνάμι που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ήταν αυτό που προκάλεσε την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης (τη δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία) περί τα 1600 πΧ.

Στο σταντ του ΕΚΠΤ παρουσιάζεται ένας προσομοιωτής τσουνάμι, που δείχνει πώς χτυπάει τις ακτές και τις καταστροφές που προκαλεί ανάλογα με τη μορφοποίηση του εδάφους.


«Φρέσκες» και «θαλασσινές» εφαρμογές από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)

Τέσσερις εφαρμογές για τα παιδιά παρουσιάζει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Πρόκειται για «φρέσκα» projects που αναπτύχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο και έχουν στόχο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τη θάλασσα και τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Psaroneis:

Το «Psaroneis» είναι μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύχθηκε από το Ενυδρείο Κρήτης, το οποίο, μαζί με τα κτηριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη απαρτίζει τον «Θαλασσόκοσμο», το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του θαλάσσιου κόσμου στην Μεσόγειο.

Με τη χρήση smartphone ή tablet ο παίκτης, αφού έχει κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή από το Play Store ή το AppStore, σκανάροντας τις ειδικές κάρτες βλέπει στην οθόνη να «ζωντανεύουν» οι χαρακτήρες, οι οποίοι αρχίζουν να κινούνται. Μπορεί ακόμη να τους ζωγραφίσει όπως θέλει και να δει «ζωντανή» τη δημιουργία του.


ΑκουΑΠΕΛΑ:

Η εφαρμογή αΚουΑΠΕΛΑ καταφέρνει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να συνεπάρει τους φίλους του Ενυδρείου και να προβάλει αγαπημένα ζώα μικρών και μεγάλων! Η αΚουΑΠΕΛΑ περιλαμβάνει ανίχνευση προσώπων και προβολή τους σε οθόνη με τη συνοδεία κινουμένων σχεδίων από την εφαρμογή «Psaroneis».


Ψαρολογία:

Η εφαρμογή Ψαρολογία έχει εκπαιδευτικό σκοπό και με διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους τα ζώα του Ενυδρείου. Σε μία οθόνη αφής, σε ένα όμορφο σκηνικό βυθού, “κολυμπάνε” ψάρια και ζώα που φιλοξενούνται στο Ενυδρείο. Επιλέγοντας κάποιο από αυτά μπορεί ο καθένας να μάθει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του και τις συνήθειές του σε 9 διαφορετικές γλώσσες.


360° Θάλασσα:

Η εφαρμογή 360° Θάλασσα δίνει τη χαρά στον χρήστη με την τεχνολογία των γυαλιών εικονικής πραγματικότητας VR (Virtual Reality) να βρεθεί μέσα στις δεξαμενές του Ενυδρείου της Κρήτης και να δει από κοντά τους καρχαρίες, τις χελώνες και πολλά άλλα ζώα που φιλοξενούνται στον Θαλασσόκοσμο. Οι εφαρμογές του ΕΛΚΕΘΕ έχουν συμμετάσχει – εκτός από τη ΔΕΘ – και στη «Βραδιά Ερευνητή» σε Αθήνα, Κρήτη και Ρόδο, όπως και στο Athens Science Festival, κερδίζοντας μεγάλη ανταπόκριση.

HyPower: Αυτόνομο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υγραέριο
To Εργαστήριο Ανάπτυξης Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διεργασιών (ΕΑΝΟΣΥΣ) του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ έχει αναπτύξει το HyPower ένα αυτόνομο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί υγραέριο (LPG) ως πηγή ενέργειας. Επεξεργαστής υγραερίου μετατρέπει το υγραέριο σε υδρογόνο για χρήση σε κυψέλες καυσίμου οι οποίες παράγουν  την ηλεκτρική ισχύ. Το σύστημα διαθέτει μπαταρίες λιθίου για αυτονομία και λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εποπτεία και παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου. Ενδεικτικές χρήσεις: εξυπηρέτηση μικρών τοπικών φορτίων ή μικρών οχημάτων (π.χ. περονοφόρα ανυψωτικά, οχήματα αθλητικών σταδίων, ξενοδοχείων και αεροδρομίων).

, , , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts