Facebook

Νέα χαρακτηριστικά για τους messengers

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις των instant messaging εφαρμογών WhatsApp και Facebook, έρχονται να προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά, δίνοντας επιπλέον δυνατότητες στους χρήστες τους. Στην περίπτωση του WhatsApp προστέθηκε η δυνατότητα να σημειώσει κάποιος ένα συγκεκριμένο άτομο με το σύμβολο "@" σε ένα group chat, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα γκρουπ, ενώ στην περίπτωση του Facebook messenger έχουμε δύο νέα χαρακτηριστικά, την δυνατότητα δημιουργίας μιας δημοσκόπησης εντός ενός group chat, καθώς και έναν εύκολο τρόπο υπενθύμισης και πληρωμής ή επιστροφής δανεικών.
Όπως και σε άλλες instant messaging εφαρμογές που χρησιμοποιούν tagging, πλέον και στο WhatsApp μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει το σύμβολο "@" και κατόπιν το όνομα ενός ατόμου που συμμετέχει σε μια συνομιλία ή να το επιλέξει από το drop down menu που θα εμφανιστεί. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να τραβήξει την προσοχή και να απευθυνθεί σε ένα συγκεκριμένο άτομο, εντός ενός πολυπληθούς γκρουπ ατόμων που συμμετέχει σε μια συζήτηση. Μπορούν να γίνουν tag πολλαπλά άτομα που συμμετέχουν σε ένα group chat, ακόμα και αν αυτά τα άτομα δεν βρίσκονται στο address book αυτού που κάνει το tag.
Επιπλέον ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα group chat, αυξήθηκε από τα 100 στα 256, καθιστώντας την νέα δυνατότητα tagging πιο αναγκαία. Για την ώρα η νέα αυτή δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για το Android και το iOS, αλλά όχι για την web έκδοση του WhatsApp. Η νέα δυνατότητα στον Facebook messenger για δημιουργία δημοσκόπησης, είναι διαθέσιμη στην περίπτωση group chat όπου συμμετέχουν περισσότερα των δύο ατόμων. Η δημιουργία της δημοσκόπησης είναι πολύ εύκολη και απαιτεί απλά το πάτημα του σχετικού πλήκτρου και εισαγωγή των απαραίτητων επιλογών και του τίτλου. Επιπλέον ο Facebook messenger πλέον ενσωματώνει και " payment suggestions " που αξιοποιούν το υπάρχον σύστημα πληρωμών μεταξύ φίλων. Κάθε φορά που στέλνει κάποιος ένα μήνυμα στο στυλ "you owe me $10" ή "IOU", θα εμφανίζεται ένα κουμπί το οποίο θα δίνει την δυνατότητα για μια εύκολη πληρωμή του ποσού μέσω κάποιας πιστωτικής κάρτας, οπότε θα απαιτούνται η εισαγωγή των στοιχείων αυτής.

About Freegr network

Από το Blogger.